ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την νέα Σχολή Ασωμάτων

0

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου αναμένονται νέες εξελίξεις για το ζήτημα της δημιουργίας του πρότυπου ερευνητικού και εκπαιδευτικού κέντρου αιγοπροβατοτροφίας στην Σχολή Ασωμάτων στο Αμάρι.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, υπάρχει συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν να έρθει στο Ρέθυμνο αρχές Φεβρουαρίου για να διευθετηθούν σημαντικές εκκρεμότητες.

Συγκεκριμένα, να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αμαρίου για την δημιουργία του φορέα διαχείρισης, δηλαδή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που πρόκειται να συσταθεί.

Στο μεταξύ, η κ. Λιονή δήλωσε, ότι η μελέτη για την νέα Σχολή Ασωμάτων έχει ήδη ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, γεγονός, που σηματοδοτεί σημαντική εξέλιξη για το όλο ζήτημα του φιλόδοξου εγχειρήματος.

Γενικότερα το τρέχον έτος αναμένεται να γίνουν γεναία βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς βασικά ζητήματα όπως οι εκτάσεις αλλά και προσεχώς ο φορέας διαχείρισης θα έχουν ξεπεραστεί και το ενδιαφέρον θα στραφείς την ολοκλήρωση των μελετών και στην κατασκευή των απαιτούμενων έργων για την λειτουργία του ερευνητικού και εκπαιδευτικού κέντρου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ