ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα του βιολογικού στον Κουλούκωνα

0

Χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις παρά τις αντίξοες συνθήκες και τους αυστηρούς ελέγχους, προχωρά το έργο κατασκευής της μονάδας βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και των αγωγών διασύνδεσης του με τους οικισμούς, στις δημοτικές ενότητες  Κουλούκωνα και Ζωνιανών στον Δήμο Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για μια παρέμβαση με τεράστια σημασία για την προστασία του περιβάλλοντος. Χιλιάδες χιλιόμετρα δίκτυα, αντλιοστάσια και βέβαια η κεντρική μονάδα, περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό που υλοποιείται και αποτελούσε χρόνιο αίτημα της περιοχής καθώς υπήρχε σοβαρή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

Στην παρούσα χρονική στιγμή έχουν υλοποιηθεί το 60% των έργων των δικτύων και σε ό,τι αφορά την μονάδα επεξεργασίας το έργο έχει προχωρήσει σχεδόν στο 70% των προβλεπομένων εγκαταστάσεων, καθώς υπολείπεται το κτίριο διοίκησης, η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και η προμήθεια και εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Όπως είναι γνωστό το έργο έχει προϋπολογισμό 8.837.965,62 €, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, αφορά στην κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων των Δ.Ε. Κουλούκωνα και Ζωνιανών, των αποχετευτικών δικτύων μεταφοράς των λυμάτων καθώς και τη σύνδεση της μονάδας και των αντλιοστασίων με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Η πράξη περιλαμβάνει τρία  υποέργα. Το  πρώτο αφορά την εγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας, το δεύτερο την κατασκευή των αποχετευτικών δικτύων και το τρίτο την διασύνδεση των νέων υποδομών με το δίκτυο ηλεκτροδότησης της περιοχής.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος δήλωσε, ότι «Πρόκειται για μια αναγκαία, ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση, που φιλοδοξούμε να προστατεύσει το περιβάλλον της περιοχής από τα υγρά αστικά λύματα των οικισμών, τα οποία μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα μεταξύ του Ψηλορείτη και των Ταλέων Ορέων. Θα πρέπει δε να τονίσω, ότι μαζί με τα υπόλοιπα έργα εκσυγχρονισμού των δικτύων και των μονάδων βιολογικού καθαρισμού που λειτουργούν σε όλη την έκταση του δήμου μας, σύντομα θα υπάρχει κάλυψη σύγχρονης και ενδεδειγμένης διαχείρισης των υγρών λυμάτων σχεδόν στο 90% του Μυλοποτάμου, γεγονός, που καταδεικνύει το εύρος των υποδομών που υλοποιούμε.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ