ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τι είπε ο Περιφερειάρχης για τα προβλήματα από τις κατολισθήσεις σε ΒΟΑΚ και ΠΕΟ, αλλά και τη νέα γέφυρα του Κερίτη

0

Για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία στο ΒΟΑΚ, από τα Μεγάλα Χωράφια μέχρι και τα Νωπήγεια, αλλά και το σοβαρό πρόβλημα στην ΠΕΟ Χανίων-Κισάμου, στο ύψος της Κακιάς Στροφής, μίλησε στο περιθώριο της σύσκεψης για το ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε πως για να προχωρήσει η ανάθεση των έργων αποκατάστασης, έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός του Φεβρουαρίου, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Συγκεκριμένα ο κ. Αρναουτάκης, δήλωσε: «Στα Μεγάλα Χωράφια έχει γίνει ήδη η ανάθεση, στο Σταλό έχει γίνει η επόμενη ανάθεση και επίσης θα γίνουν 3 αναθέσεις, γιατί είναι κοντά στα 15 εκατ. όλες αυτές οι κατολισθήσεις. Το υπουργείο λοιπόν με την ολοκλήρωση των μελετών για όλο τον ΒΟΑΚ για τις κατολισθήσεις που είναι 30 από το Ηράκλειο μέχρι τα Χανιά, να δώσει τις αναθέσεις στο υπουργείο. Αυτό που έχει διαβεβαιώσει είναι ότι θα καταλήξουν μέσα στον Φεβρουάριο. Έπρεπε να προχωρήσουν οι μελέτες όμως πρώτα χωρίς μελέτες τόσο σοβαρά έργα δεν μπορούν να ολοκληρωθούν, η χρηματοδότηση υπάρχει από την προηγούμενη περίοδο».

Για τη γέφυρα του Κερίτη ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε πως θα γίνει προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας, Δήμου Πλατανιά και Υπουργείου Πολιτισμού για να αποκατασταθεί. Έργο για το οποίο υπάρχουν ήδη 800.000 ευρώ κι έχει ανατεθεί η μελέτη. «Έχει ανατεθεί σε μελετητή. Άρα μπορεί να φαίνεται ότι έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα, 10 μήνες, αλλά για να γίνει μια μελέτη δεν μπορείς από την μια ημέρα στην άλλη α την έχεις ολοκληρωμένη. Είμαστε σε ένα καλό σημείο. Θεωρώ πως είναι μια ευκαιρία αυτή η καταστροφή, να φτιάξει αρκετούς δρόμους και αρκετές κατολισθήσεις με χρηματοδότηση που έχουμε πάρει. Εμείς διεκδικούμε να ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση αυτή, γιατί είναι 250 εκατ. και για τα Χανιά και για το Ρέθυμνο, πρεπει και η κυβέρνηση να δώσει τα υπόλοιπα χρήματα έτσι ώστε μέσα στην επόμενη διετία να μπορούν να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

parakritika.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ