ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το πρώτο ρωσικό e-shop λανσαρίστηκε στην Ευρώπη

0

Το ρωσικό ιντερνετικό κατάστημα λιανικού εμπορίου «Wildberries» ανακοίνωσε σήμερα ότι μπαίνει στην ευρωπαϊκή αγορά, εγκαινιάζοντας τις δραστηριότητες του στην Πολωνία, με το άνοιγμα της πλατφόρμας του στη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εταιρεία Wildberries, την οποία ίδρυσαν το 2003, ένα ζευγάρι από τη Μόσχα η Τατιάνα Μπακαλτσούκ και ο Βλαντισλάβ Μπακαλτσούκ, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητες από την Πολωνία και συγκεκριμένα από τη Βαρσοβία, στην οποία υπάρχει αυτή την στιγμή ένα σημείο παραγγελιών, με την προοπτική να δημιουργηθούν σε σύντομο διάστημα άλλα 100 σημεία.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα διαθέτει στην πολωνική του πλατφόρμα 13.500 κωδικούς προϊόντων που αφορούν ρούχα, υποδήματα, αξεσουάρ και παιγνίδια, ενώ η διεύθυνση της εταιρείας εκτιμά ότι ο ετήσιος τζίρος στην Πολωνία θα φθάνει τα 7,4 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η γκάμα των προϊόντων που θα πωλούνται μέσω του καταστήματος θα διευρυνθεί, ενώ η αποστολή των προϊόντων μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος λιανικής θα πραγματοποιείται δωρεάν σε διάστημα δέκα ημερών.

Το ρωσικό ηλεκτρονικό κατάστημα Wildberries δραστηριοποιείται εκτός από τη Ρωσία, στη Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Κιργιζία και την Αρμενία.

Η ιδιοκτήτρια και γενική διευθύντρια του ηλεκτρονικού καταστήματος λιανικής Wildberries η 44χρονη Τατιάνα Μπακλατσούκ, είναι η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας.

Το περιοδικό Forbes εκτίμησε ότι τα περιουσιακά της στοιχεία υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, φθάνοντας το 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Wildberries δέχεται 750.000 παραγγελίες ημερησίως κατά μέσο, ενώ οι πωλήσεις το 2019 ξεπέρασαν τα 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας μια αύξηση κατά 94% σε σχέση με το 2018.

Σε μια αδύναμη οικονομία το ηλεκτρονικό εμπόριο παρουσιάζει μια κατακόρυφη αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών των τριών μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών λιανικού εμπορίου (Wildberries, Αpteka.ru , Ozon.ru (η ρωσική amazon) αυξήθηκε κατά 107%.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ