ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ως τον Φεβρουάριο όλες οι εργολαβίες για τις κατολισθήσεις στον ΒΟΑΚ

0

Σε ένα μεγάλο εργοτάξιο αναμένεται να μετατραπεί ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, με το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρά στις αναθέσεις των σχετικών έργων.

Οι εργασίες βέβαια επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, δεν πραγματοποιούνται για τη δημιουργία ενός νέου οδικού δικτύου, αλλά για την αποκατάσταση των περυσινών φαινομένων που προκλήθηκαν από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις του προηγούμενου Φεβρουαρίου, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύθηκαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις.

Τα περυσινά προβλήματα είχαν επιβάλει την ανάγκη για καταγραφή των ζημιών αλλά και για κατάρτιση 30 διαφορετικών μελετών κατά μήκος όλου του Βόρειου Οδικού Άξονα.

Όπως προκύπτει από τους μέχρι τώρα χειρισμούς του Υπουργείου, υπάρχει η σχετική έγκριση και για τις 30 μελέτες, ενώ τμηματικά προχωρά η ανάθεση των σχετικών εργολαβιών, κατά προτεραιότητα.

Η Περιφέρεια Κρήτης, παρά το γεγονός ότι δεν έχει την ευθύνη των έργων, παρακολουθεί τις εξελίξεις στενά, ενώ ο Περιφερειάρχης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για ενημέρωση και συντονισμό των δράσεων.

Με βάση την υφιστάμενη πληροφόρηση, αναμένεται στο σύνολο τους οι μελέτες να έχουν μετατραπεί σε συμβάσεις το αργότερο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου κι από κει κι έπειτα οι εργολαβίες να προχωρήσουν με βάση τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ