ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

H εταιρεία που θα διαδεχθεί την Creta Farms

0

Νέα εταιρεία με την επωνυμία Impala Hellas και μετοχικό κεφάλαιο 15 εκατ. ευρώ συστάθηκε στις 8 Ιανουαρίου με μοναδικό μέτοχο την Bella Bulgaria της Ιmpala Invest, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος, ο οποίος φέρεται να είναι ο προτιμητέος επενδυτής για τη διάσωση της Creta Farms. Η νέα αυτή εταιρεία εκτιμάται ότι συστάθηκε με σκοπό να αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση της Creta Farms.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της σύστασης της εταιρείας, η οποία έγινε μέσω της υπηρεσίας μιας στάσης, η Impala Hellas έχει έδρα τον Δήμο Περιστερίου και θα δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων κρέατος και αλλαντικών, αλλά και προϊόντων ζύμης και τυροκομικών.

Το μετοχικό κεφάλαιο της νεοσύστατης εταιρείας ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύπτεται ολοσχερώς σε μετρητά από τη μέτοχο εταιρεία Bella Bulgaria και διαιρείται σε 5 εκατ. κοινές ονομαστικές μετοχές αξίας 3 ευρώ εκάστη.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας είναι τετραμελές, με την κ. Σύλβια Σπανιά να αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου (σ.σ. είναι πρόεδρος και της Λακωνικής Τροφίμων, εξίσου συμφερόντων της Impala Invest ), ενώ ο κ. Δημήτρης Γιορανίδης ορίστηκε αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Παράλληλα, μέλη ορίστηκαν η κ. Ιβέτα Σεβερίνοβα και η κ. Ζωή Μπαβαρέζου.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει αν μη τι άλλο ότι το ενδιαφέρον από την πλευρά του φερόμενου ως προτιμητέου επενδυτή παραμένει ζωντανό.

Ειδικός εντολοδόχος

Ωστόσο, το τοπίο παραμένει θολό σχετικά με την πορεία των διαδικασιών για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης. Η διαφωνία μεταξύ πιστωτριών τραπεζών και επενδυτή σχετικά με τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου ο οποίος θα εγκρίνει τη συμφωνία (εξέλιξη που επιθυμούν οι τράπεζες) φαίνεται ότι δεν έχει ξεπεραστεί και αναζητείται ο τρόπος ώστε να επιτευχθεί συγκερασμός των θέσεων των δύο πλευρών.

Ένα ακόμα σενάριο θέλει τις τράπεζες να επιθυμούν η έγκριση του σχεδίου να φέρει και τη δέσμευση των αδερφών Δομαζάκη, δηλαδή ότι αυτοί δεν θα εγείρουν εμπόδια επί της διαδικασίας υλοποίησης.

Το ενδεχόμενο αυτό δύναται να δημιουργήσει περαιτέρω καθυστερήσεις στη διαδικασία, αφού μετά τη γενική συνέλευση της ερχόμενης Τρίτης, στην οποία θα πρέπει να αποφασιστεί νέο διοικητικό συμβούλιο, θα πρέπει να ακολουθήσει και νέα γενική συνέλευση κατά την οποία θα εγκριθεί και το τελικό σχέδιο εξυγίανσης ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την κατάθεσή του στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Η άλλη ενναλακτική που είχε πέσει στο τραπέζι ήθελε τις πιστώτριες τράπεζες να εξασκήσουν κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης το δικαίωμα ψήφου επί των μετοχών της εταιρείας που κατέχουν και να εγκρίνουν το σχέδιο, πρόταση η οποία απορρίφθηκε από τις τράπεζες, οι οποίες αντιπροτείνουν την αρχική τους επιθυμία του ορισμού ειδικού εντολοδόχου. Ανοιχτά φέρεται να είναι ακόμα και δευτερεύοντα θέματα, όπως η διαχείριση ενεχυριάσεων και υποθηκών ακινήτων.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ