ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ετήσιες δωρεές και κοπή πίτας ομάδας εθελοντών anti-bullying

0

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, τα Κέντρα Αγγλικής Γλώσσας “Ασημένια Φήταμ” πραγματοποίησαν τις καθιερωμένες δωρεές τους σε κοινωφελείς οργανισμούς, εντός κι εκτός συνόρων, προσφέροντας το ποσό των €2550 που συγκέντρωσαν από τις μεγάλες κληρώσεις και τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια που διοργανώνουν κάθε χρόνο για τους μαθητές τους.

Με την αφορμή αυτή, η κα Ασημένια και ο κος Φρεντ Φήταμ από τη Διεύθυνση των σχολείων, έκαναν μία ανασκόπηση της περασμένης χρονιάς με θέμα της δράσεις της Anti-Bullying Εκστρατείας τους που το 2019 συμπλήρωσε 5 χρόνια συνεχούς δράσης. Αμέσως μετά, οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν την μαγνητοσκοπημένη παράσταση  “Η Τελευταία Πρωτοχρονιά της Άννας Φρανκ” που ανέβασαν μαθητές των Κέντρων Αγγλικών Φήταμ τον Δεκέμβριο, στη Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Anti-Bullying Γιορτή τους, για τα 90 χρόνια από τη γέννηση της ιστορικής αυτής προσωπικότητας. Η προβολή πλαισιώθηκε από ανάγνωση αποφθεγμάτων που διάβασαν μέλη της Ομάδας Εθελοντών Anti-Bullying από το θρυλικό “Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ”.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των διαφόρων φορέων έδωσαν το «παρών» και μίλησαν στους μαθητές για το πολύτιμο έργο τους. Συγκεκριμένα, ο κος Γεώργιος Γεωργαλής εκπροσώπησε τον Δήμο Ρεθύμνης, η κα Μαρία Αγριμάκη τον Σύλλογο "Αγάπη", η κα Ιωάννα Μάντζιου το “Χαμόγελο του Παιδιού”, ο κος Γαβριήλ Τσουντάνης το Ειδικό Σχολείο, η κα Μαρία Ευστρατίου (πρόεδρος) και η κα Γεωργία Φραγκιαδάκη - Λουκά τον Σύλλογο “Ηλιαχτίδα” και ο κος Δημήτριος Τσαχάκης με την κα Πόπη Κατσιπουλάκη το Σωματείο ΑμεΑ. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η διακεκριμένη εκπαιδευτικός κα Δέσποινα Μαυράκη - Μαύρου. Η ActionAid Hellas, την οποία τα Κέντρα Αγγλικών Φήταμ στηρίζουν από το 1998, όσα χρόνια δηλαδή η οργάνωση δραστηριοποιείται στη χώρα μας, έλαβε οικονομική ενίσχυση για την αναδοχή 3 παιδιών του Τρίτου Κόσμου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας της Ομάδας Εθελοντών & Πρεσβευτών Anti-Bullying με δώρο 1 Tablet.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ