ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι συγκυρίες προκαλούν μείωση στις κρατήσεις

0

ΤΟΥ ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

«Μικρό καλάθι» κρατάνε προς το παρόν οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί παράγοντες ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Δυστυχώς το κλίμα άρχισε να αλλάζει και οι δείκτες των κρατήσεων πήραν αρνητική τροχιά.

Ενώ πριν ένα μήνα επικρατούσε αισιοδοξία για τις κρατήσεις, τις τελευταίες ημέρες, η ανησυχία άρχισε να κυριαρχεί, αφού οι συγκυρίες είναι απολύτως αρνητικές. Οι αυξήσεις που παρατηρήθηκαν ένα μήνα, δεν συνεχίστηκαν και διαφαίνεται πως το ενδιαφέρον των τουριστών έχει προς ο παρόν «παγώσει».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλη Τσακαλάκη η υπόθεση του κορονοϊού έχει καθηλώσει παγκοσμίως τις κρατήσεις για διακοπές ενώ  αρνητικά λειτουργούν οι συνεχόμενες απειλές της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας. Αντίστοιχα επηρεάζει και η ασταθής κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και το γενικότερο «πολεμικό κλίμα» που επικρατεί στην περιοχή. Την ίδια ώρα η κατάσταση με το μεταναστευτικό επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση και συντείνει στην διαμόρφωση μη θετικών συγκυριών για την προσεχή τουριστική περίοδο.

«Προς το παρόν δεν ανησυχούμε σφόδρα. Ανησυχούμε λίγο» δήλωσε στην εφημερίδα μας ο κ. Τσακαλάκης για να τονίσει πως «ο κορονοϊός έχει καθηλώσει τις κρατήσεις ενώ τα μεταναστευτικά ρεύματα προς την χώρα μας σε συνδυασμό με τις απειλές της Τουρκίας, δημιουργούν ανησυχία στους τουρίστες και αυτό προς το παρόν αντανακλά στις πολύ χαμηλές κρατήσεις που έχουμε για την εποχή.»

Για τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου η πτώση στα νούμερα των κρατήσεων φέτος σε σχέση με το 2019 είναι δεδομένη. «Ελπίζουμε να είναι μια μικρή πτώση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις και όχι μεγάλη» τόνισε ο κ. Τσακαλάκης, ο οποίος διευκρίνισε, ότι φέτος είναι τόσο ρευστό το διεθνές περιβάλλον, που αναμένεται το τουριστικό τοπίο να ξεκαθαρίσει στα τέλη Μαρτίου και όχι στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως γινόταν μέχρι πέρσι.

«Πέρσι το Αεροδρόμιο Ηρακλείου είχε μείωση 2,5% στις αφίξεις και το Ρέθυμνο είχε 5% μείωση στις διανυκτερεύσεις. Περιμένουμε περαιτέρω μείωση φέτος και ελπίζουμε να είναι η κατά το δυνατό πιο μικρή», κατέληξε ο έμπειρος ξενοδόχος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ