ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Διαμαρτυρίες των συνταξιούχων για την υποστελέχωση του Οδοντοπροσθετικού Τμήματος του Κ.Υ Ρεθύμνου

0

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας:

Κύριε Υπουργέ,

Η διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, ύστερα από παράπονα συνταξιούχων του Νομού, εκφράζει την έντονη αγανάκτησή της για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 7-8 χρόνια  στο Οδοντοπροσθετικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ρεθύμνου, στο οποίο υπηρετεί ένας (1!!) Οδοντοτεχνίτης, (ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας,  πρόκειται να  συνταξιοδοτηθεί το επόμενο διάστημα), για να εξυπηρετεί τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους-ασφαλισμένους όλων των Ταμείων αλλά και τους ανασφάλιστους των Νομών Ρεθύμνου και Χανίων (!!) με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύχρονες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση των περιστατικών και ειδικά στην τοποθέτηση οδοντοστοιχιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους συναδέλφους μας ειδικά τους  ηλικιωμένους.

Οι συνταξιούχοι και όλοι όσοι έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του Τμήματος είναι αγανακτισμένοι και απελπισμένοι για την κατάσταση αυτή επειδή παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο του υπηρετούντος οδοντοτεχνίτη και της συναδέλφου του που τοποθετήθηκε με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με 8μηνη σύμβαση (και πηγαινοέρχεται στα Χανιά όπου διαμένει!!), όσο και της οδοντιάτρου υπεύθυνης του Κέντρου, η εξυπηρέτησή τους καθυστερεί περίπου ένα με δύο χρόνια,  την ώρα που δυσκολεύονται στην καθημερινή τους διατροφή αφού είναι χωρίς δόντια και βέβαια χωρίς οδοντοστοιχίες.

Κύριε Υπουργέ,

Η χρονίζουσα αυτή κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, γι΄ αυτό ζητάμε την δρομολόγηση όλων των αναγκαίων διαδικασιών για:

  1. Την πρόσληψη Οδοντοτεχνιτών και Οδοντιάτρων για να στελεχώσουν επαρκώς το Τμήμα του Ρεθύμνου προκειμένου να εξυπηρετούνται έγκαιρα, χωρίς τις πολύχρονες καθυστερήσεις, οι ασφαλισμένοι και παράλληλα πρέπει να δρομολογηθούν οι εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Τμήματος ώστε οι εργαζόμενοι να  εργάζονται κάτω από  καλύτερες συνθήκες.
  2. Την πλήρη στελέχωση και άμεση λειτουργία του Οδοντοπροσθετικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Χανίων για την έγκαιρη και χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Νομού, γεγονός που θα αποσυμφορήσει το Τμήμα του Ρεθύμνου  με αποτέλεσμα την ομαλοποίηση της κατάστασης και στα δύο Κέντρα.

Κύριε Υπουργέ,

Περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου και των αρμόδιων Υπηρεσιών του, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο σοβαρό αυτό θέμα που τους συναδέλφους μας συνταξιούχους και γενικά τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους της μισής Κρήτης που αντιμετωπίζουν οδοντοπροσθετικά προβλήματα τα οποία τους ταλαιπωρούν αφάνταστα στην καθημερινή τους διατροφή.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ