ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Σήμερα στο Ρέθυμνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

0

Το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στο Ρέθυμνο ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ειδική τελετή για την επίσημη έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου στο Ηράκλειο στην οποία και θα παρευρεθεί.

Κατά τη δίωρη παραμονή του στο Ρέθυμνο αναμένεται να συναντηθεί με στελέχη και φίλους της παράταξης, ενώ νωρίς το απόγευμα θ’ αναχωρήσει για τα Χανιά ολοκληρώνοντας τη μονοήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του πρωθυπουργού για τον εγκαινιασμό των εργασιών στο νέο αεροδρόμιο, ο Ρεθεμνιώτης υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι είναι έργο ανάπτυξης για όλη την Κρήτη και ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που θα γίνουν στην Ελλάδα. Το δημόσιο συμβάλλει με 180 εκατ. Ευρώ μέσω δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να αποκτήσει το νησί μας ένα σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο που θα υποστηρίξει τον τουρισμό και θα καλύψει τις ανάγκες του τομέα των αεροπορικών μεταφορών στον 21ο αιώνα.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του νέου αεροδρομίου επιτρέπουν την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού εσωτερικών και διεθνών πτήσεων, με προβλέψεις για τις μελλοντικές ανάγκες.

Ενδεικτικά, προβλέπονται:

  • διάδρομος προσαπογειώσεων μήκους 3.200 μ με πλήρη δυνατότητα επέκτασης στα 800 μ. εφόσον απαιτηθεί στο μέλλον.
  • Βιοκλιματικό κτήριο αεροσταθμού κατά τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων.
  • Πέντε Σταθερές Θέσεις (Γέφυρες Επιβίβασης), οι οποίες δέχονται έως και δέκα αεροσκάφη για ταυτόχρονη εξυπηρέτηση.
  • Αστυνομικό Σταθμό, δύο Πυροσβεστικούς Σταθμούς, Ιατρικές Εγκαταστάσεις, καθώς και εγκαταστάσεις και εξοπλισμό επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών.
  • Χώρους στάθμευσης με χωρητικότητα κατ’ ελάχιστον 800 οχημάτων, χώρους αναμονής για κατ’ ελάχιστον 50 τουριστικά λεωφορεία, 156 ταξί και 20 μίνι βαν ξενοδοχείων και θέσεις στάθμευσης για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πλήρες οδικό δίκτυο δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση εντός του Αεροδρομίου.
  • Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Αποβλήτων με Σύστημα Βιολογικού Καθαρισμού που θα δέχεται τα λύματα του Αεροδρομίου, καθώς και των γειτονικών οικισμών.
  • Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
  • Σκιασμένοι χώροι στάθμευσης οχημάτων εντός του αεροδρομίου.
  • Πρόβλεψη εμπορικής ζώνης 400 στρ. για την ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του Αεροδρομίου.

Εκτός από την κατασκευή του αεροδρομίου, στη σύμβαση παραχώρησης περιλαμβάνονται και οδικές συνδέσεις του αεροδρομίου με τον βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης στην περιοχή της Χερσονήσου και νότια, μέχρι τον άξονα Ηράκλειο - Αρκαλοχώρι - Βιάννος.

Αγαπητοί συμπολίτες, αισθανόμαστε περήφανοι που έχουμε την τύχη να βάζουμε τον θεμέλιο λίθο σε αυτό το έργο που θα απασχολήσει χιλιάδες ανθρώπους στο στάδιο της κατασκευής και πολλαπλάσιο αριθμό εργαζομένων κατά τη λειτουργία του.

Η παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στην τελετή έναρξης εργασιών κατασκευής του νέου Διεθνούς Αερολιμένα του Ηρακλείου, καταδεικνύει τη σημασία που προσδίδει η σημερινή κυβέρνηση στην ανάπτυξη του νησιού μας.    

Επιτέλους, η Κρήτη γίνεται σήμερα προτεραιότητα, υλοποιούμε τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας, χτίζουμε τώρα επενδύοντας στο μέλλον».   

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ