ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Από «τρελό» κι από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια.

0

Ο γλυκομίλητος Πρόεδρος της Βουλής επιστρέφοντας, ως απαράδεκτο, τον φάκελο Βαρουφάκη με το στικάκι, θεώρησε ότι με αυτή του την κίνηση έσωσε την υπόληψη του ελληνικού κοινοβουλίου.

Στα μάτια των εταίρων μας σίγουρα ναι, όχι όμως και στα δικά μου.

Η ελληνική βουλή, με την απόφαση του Προέδρου της, προστάτευσε τις «αγαθές» προθέσεις των «αλληλέγγυων» εταίρων μας κατά τις διαπραγματεύσεις του 1ου εξαμήνου 2015, αδειάζοντας τον «μαρτυριάρη» Βαρουφάκη, τον επίσημο διαπραγματευτή, του τότε ριζοσπάστη αριστερού Τσίπρα.

Αναμενόμενη η θετική αντίδραση από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την απόφαση του Προέδρου. «Εκκωφαντική» η αφωνία από τον σημερινό «σοσιαλδημοκράτη» Τσίπρα… με αριστερή ριζοσπαστική καταγωγή που κράτησε μέχρι το δημοψήφισμα του ΟΧΙ.

Δικαιολογημένη η αποστροφή του Βαρουφάκη «ότι το μνημόνιο που ψήφισε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ του 2ου εξαμήνου 2015, δεν διέφερε από τα προηγούμενα και ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει συγγνώμη από τις κυβερνήσεις Σαμαρά και Γεωργίου Παπανδρέου.»

Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπισθώ τον Βαρουφάκη, μετά λόγου γνώσεως πια, τόσο για την ξεχειλωμένη ηλεκτρονική αμεσοδημοκρατία του κόμματος του, όσο και για την «υπεύθυνη» αντιπολιτευτική του στάση σε διάφορα θέματα.

Παρόλα αυτά όμως θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουν οι έλληνες τα κριτήρια βάσει των οποίων κτίσθηκε το 3ο μνημόνιο, «διαβάζοντας» τις σκέψεις των συντακτών του, έστω και λάθρα…από μαρτυριάρηδες τύπου Βαρουφάκη.

Σκέψεις που σίγουρα φέρουν και ηθικό αποτύπωμα εκτός του οικονομικού.

Αυτό το ηθικό αποτύπωμα θα δείξει εάν το πλήγωμα της ελληνικής κοινωνίας από την επιβολή του 3ου μνημονίου ήταν «εξ αμελείας» ή «εκ προμελέτης» και θεωρώ ότι είναι δίκαιο και ηθικό να το γνωρίσει ο ελληνικός λαός, έστω και με καθυστέρηση.

Άραγε από τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών πόσοι σύντροφοι Συριζαίοι θα παραμείνουν περήφανοι για το κόμμα, της 1ης φοράς Αριστεράς?

Αυτοί που σίγουρα θα είναι ευχαριστημένοι είναι οι «μετανάστες» Πασόκοι που πλειοψηφικά πλέον θα προσπαθήσουν να μεταλαμπαδεύσουν το φως της σοσιαλδημοκρατίας στο νέο κόμμα του Τσίπρα, προσφέροντας και την τεχνογνωσία για να ελέγχουν όλους τους αρμούς της εξουσίας…όταν την ξανακαβαλήσουν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ