ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δείγμα του νεαρού από την Κρήτη

0

Καλά είναι τα νέα για τον νεαρό άνδρα από τα Χανιά, ο οποίος είχε εξεταστεί ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Τα αποτελέσματα του δείγματος που ελέχθηκε από το Ινσιτιούτο Παστέρ και το οποίο ελήφθη από τον 26χρονο τις προηγούμενες ώρες όπως έγραψε το Cretalive, έδειξε ότι ο νεαρός είναι "καθαρός" από τον ιό αφού το αποτέλεσμα βγήκε αρνητικό.

Την είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στο cretalive και η διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία σημείωσε μάλιστα πως ο 26χρονος ασθενής, ενδέχεται να πάρει και άμεσα εξιτήριο και να επιστρέψει στο σπίτι του εφόσον αυτό κριθεί από τους θεράποντες ιατρούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας είχε ταξιδέψει προσφάτως στην γειτονική Ιταλία, εκεί όπου καταγράφονται δεκάδες θάνατοι και εκατοντάδες κρούσματα του ιού.

Ο 26χρονος από την πρώτη στιγμή είχε βρεθεί σε καραντίνα, ενώ είχε απομονωθεί σε ειδικό χώρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων Άγιος Γεώργιος, όπως ορίζει και το υπάρχον πρωτόκολλο που ισχύει, καθώς το ίδρυμα είναι ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς πανελλαδικά.

Αξίζει να αναφέρουμε το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ιδρύονται νέα εργαστήρια σε Κρήτη και Πάτρα για την ανίχνευση κορωνοϊού.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τα δείγματα από τα ύποπτα κρούσματα στην Κρήτη, δεν χρειάζεται να πηγαίνουν πια προς έλεγχο στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, αλλά θα εξετάζονται από το Ινστιτούτο Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ