ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνονται τα επιδόματα για φοιτητές – Δικαιούχοι και προθεσμίες

0

Συμπληρωματική πρόσκληση που διευρύνει τον αριθμό των υποψήφιων φοιτητών για το επίδομα έδωσε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Τον αριθμό των υποψήφιων φοιτητών για το επίδομα αυξάνει το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών με συμπληρωματική πρόσκληση που αφορά όσους υπάγονται στην κατηγορία της μονογονεϊκής οικογένειας καθώς κι εκείνη των τρίτεκνων - πολύτεκνων.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, πρόκειται για περίπου 3.770 προπτυχιακές υποτροφίες που δίνονται σε φοιτητές. Ειδικότερα, για φοιτητές που σπουδάζουν στον τόπο κατοικίας τους το βοήθημα είναι 200 ευρώ, ενώ για όσους φοιτούν σε Ιδρύματα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους είναι 380 ευρώ κάθε μήνα για εννέα μήνες.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και από κοινοτικά κονδύλια και για να είναι κάποιος δικαιούχος θα πρέπει να μη λαμβάνει το φοιτητικό επίδομα που παρέχεται από το υπουργείο Οικονομικών και δίνεται άπαξ.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, στην κατηγορία της μονογονεϊκής οικογένειας υπάγονται αυτές στις οποίες ένας γονέας ασκεί ή ασκούσε την επιμέλεια έως την ενηλικίωση του τέκνου για τους λόγους:

α) δυνάμει δικαστικής απόφασης ή

β) παιδιά εκτός γάμου (αναγνωρισμένα ή μη) ή

γ) υιοθεσία από έναν γονέα ή

δ) ο ένας γονέας έχει αποβιώσει.

Όσον αφορά τις μοριοδοτήσεις τα νέα κριτήρια ορίζουν:

– Εξαρτώμενο μέλος γονέα με τέσσερα τέκνα και άνω (εξαρτώμενα ή μη), λαμβάνει 8 μόρια

– Εξαρτώμενο μέλος γονέα με τρία τέκνα (εξαρτώμενα ή μη), λαμβάνει 4 μόρια

– Αρχηγός (γονέας) μονογονεϊκής οικογένειας λαμβάνει 10 μόρια. – Εξαρτώμενο μέλος γονέα με τέσσερα τέκνα και άνω λαμβάνει 8 μόρια.

– Εξαρτώμενο μέλος γονέα με τρία τέκνα λαμβάνει 4 μόρια. – Εξαρτώμενο μέλος μονογονεϊκής οικογένειας λαμβάνει 4 μόρια.

Όσοι από τους υποψηφίους έχουν απορριφθεί (περιλαμβάνονται δηλαδή στους πίνακες των μη επιλέξιμων υποψηφίων του Φεβρουαρίου 2019), μπορούν να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα ενώ δεν έχουν δικαίωμα όσοι έχουν υποβάλει ένσταση για τους παραπάνω πίνακες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου στο ΙΚΥ (Τμήμα Υποτροφιών Προπτυχιακών Σπουδών, Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ