ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Δεν είναι τεχνικοί της Microsoft, είναι… απατεώνες - Τηλεφωνούν και στην Κρήτη

0

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι απάτες με τη χρήση της τεχνολογίας. Τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν εκατοντάδες τηλεφωνήματα στην Κρήτη από υποτιθέμενους τεχνικούς της Microsoft, οι οποίοι έχουν ως στόχο τους να ξεγελάσουν τους πολίτες και με την εγκατάσταση λογισμικού να τους κλέψουν προσωπικά στοιχεία και δη κωδικούς τραπεζών.

Όπως έγραψε σε πρόσφατο (11/2) δημοσίευμά της η «Π», στο οποίο φιλοξενούνταν δηλώσεις αστυνομικού της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι σέρβερ εκείνων που κρύβονται πίσω από τις απάτες βρίσκονται στην Ινδία. Ωστόσο, οι κλήσεις που γίνονται στα τηλέφωνα των υποψήφιων θυμάτων είναι, όπως φαίνεται από το πρόθεμα, από χώρες όπως η Βουλγαρία, αλλά και από χώρες της Ευρώπης.

Οι «μαϊμού» τεχνικοί, όπως έχει διαπιστωθεί, μιλούν αγγλικά με προφορά αλλοδαπού, ωστόσο υπήρξε και καταγγελία που αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι η κλήση ήταν από το εξωτερικό ο καλών μιλούσε σπαστά ελληνικά. Αυτό το στοιχείο δείχνει τους τρόπους που σκαρφίζονται οι απατεώνες για να αποσπάσουν πολύτιμες πληροφορίες για να αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν πολλές καταγγελίες από αναγνώστες της «Π», οι οποίοι δέχτηκαν αυτού του είδους της τηλεφωνικές κλήσεις. Από την πλευρά της Αστυνομίας τονίζεται ότι ο κόσμος δε θα πρέπει να ακολουθεί σε καμία περίπτωση τις οδηγίες που τους δίνουν οι επιτήδειοι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ