ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκδήλωση του Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υπ. Διδακτόρων και της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

0

            Η κυβέρνηση με τον λόγο της και κυρίως με τα έργα της από την πρώτη περίοδο της εκλογής της δείχνει αποφασισμένη να επιτεθεί σε κάθε κοινωνική κατάκτηση και αγαθό. Ανάμεσα στις στρατηγικές της επιδιώξεις για την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, της ενέργειας, της υγείας, προεξέχοντα ρόλο έχει η δομική αναδιάρθρωση της παιδείας σε κάθε της βαθμίδα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που τίθενται από την ΕΕ και με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Τα νομοσχέδια που αφορούν την αξιολόγηση της παιδείας σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς και την έρευνα, η εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ και κολλεγίων την ίδια ώρα που εφαρμόζεται το προσοντολόγιο, η καταστρατήγηση των ελευθεριών με την κατάργηση του ασύλου, συναποτελούν μέτρα, τα οποία εμπορευματοποιούν την εκπαίδευση, καταργούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων και εμποδίζουν την πρόσβαση στην εκπαίδευση των χαμηλότερα κοινωνικών στρωμάτων. Η κυβέρνηση επέλεξε σε μια περίοδο υποχώρησης των συλλογικών διαδικασιών να περάσει νομοσχέδια, στα οποία έχει υπάρξει αντίδραση στο παρελθόν από το εκπαιδευτικό κίνημα.

Με γνώμονα  αυτή τη γενικευμένη επίθεση που παρατηρούμε και βιώνουμε σήμερα σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης, κάνουμε κάλεσμα στον καθένα και καθεμιά στην εκδήλωση που διοργανώνουν ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων του Πανεπιστημίου Κρήτης και η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στο Στέκι των Καθηγητών με τίτλο «Η Κεραμέως διέβη τον Ρουβίκωνα» και ομιλητές τους Πάνο Παπαμιχαήλ (αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Ρεθύμνου), Δαμιανό Κομματά (μέλος του συλλόγου μεταπτυχιακών και υποψ. Διδακτόρων) και Νίκο Σερντεδάκι (επίκουρος καθηγητής του τμήματος Κοινωνιολογίας του Π.Κ.). Η κυβέρνηση διέβη τον Ρουβίκωνα και έχει επιλέξει με ποιους θέλει να είναι, εμείς από τη μεριά μας είναι η ώρα να προβληματιστούμε και να συζητήσουμε για τις αναγκαίες συλλογικές απαντήσεις που πρέπει να δώσουμε στις αντιδραστικές πολιτικές που εφαρμόζονται.

Όλοι και όλες στην εκδήλωση του Ενιαίου Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων Πανεπιστημίου Κρήτης και της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου την Παρασκευή στις 21 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Στέκι των Καθηγητών (Ηλιάκη 16).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ