ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικές πηγές: Είμαστε βέβαιοι ότι θα «κλείσει» θετικά η 5η μεταμνημονιακή αξιολόγηση

0

Στο τέλος του Φεβρουαρίου, η Κομισιόν θα εκδώσει την έκθεσή της για την πέμπτη αξιολόγηση, στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής ενισχυμένης εποπτείας.

Τη βεβαιότητα ότι η πέμπτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση θα «κλείσει» θετικά την επόμενη εβδομάδα εξέφρασαν ελληνικές πηγές στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Eurogroup που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα των ευρωπαϊκών θεσμών.

«Είμαστε σχεδόν εκεί» είπαν χαρακτηριστικά οι πηγές, που επιβεβαίωσαν το χρονοδιάγραμμα των επόμενων «ραντεβού» για την ελληνική οικονομία. Στο τέλος του Φεβρουαρίου, η Κομισιόν θα εκδώσει την έκθεσή της για την πέμπτη αξιολόγηση, στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής ενισχυμένης εποπτείας.

Στη συνέχεια, το Eurogroup Μαρτίου θα «σφραγίσει» και πολιτικά το τέλος της και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η επόμενη. Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει και η συζήτηση για την αλλαγή χρήσης των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που παρακρατούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, των SnP και ANFAs δηλαδή. Κάτι, που πρέπει να έχει αποφασιστεί έως τον Ιούνιο.

Και από εκεί και πέρα, σε μια παράλληλη διαδικασία, θα πραγματοποιηθεί και η συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ένα πρώτο dead line είναι η κατάθεση του ελληνικού προϋπολογισμού που πρέπει να γίνει τον Οκτώβριο. Οπότε τότε, θα πρέπει να έχει αποφασιστεί και το θέμα των πλεονασμάτων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ