ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Επιλέγουν... κρητικά 13 Γερμανοί χονδρέμποροι!

0

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «THE EUROPEAN FOOD MASTERS – TASTE THE AUTHENTIC», έχει προσκαλέσει και θα φιλοξενήσει στην Κρήτη, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους από τη χώρα της βόρειας Ευρώπης.

Οι Γερμανοί... ξανάρχονται στην Κρήτη, για καλό σκοπό · για να ζήσουν ένα μοναδικό τριήμερο γεύσης κι επαφής με τα εκλεκτά προϊόντα του νησιού, στον... ομφαλό της Μεσογειακής Διατροφής/Κουζίνας!

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «THE EUROPEAN FOOD MASTERS – TASTE THE AUTHENTIC», έχει προσκαλέσει και θα φιλοξενήσει στην Κρήτη, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους από τη χώρα της βόρειας Ευρώπης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται, με στόχο την ενδυνάμωση της εικόνας των κρητικών προϊόντων, με έμφαση στα εμβληματικά τρόφιμα που έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. ή Βιολογικά.

Δεκατρείς εκπρόσωποι μεγάλων εισαγωγικών επιχειρήσεων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Γερμανία θα φιλοξενηθούν στο νησί μας από 23 έως 26 Φεβρουαρίου 2020, με στόχο να επισκεφτούν παραγωγικές επιχειρήσεις - μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και να γνωρίσουν τα προϊόντα του τόπου μας.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εμπορικές συναντήσεις (τη Δευτέρα 24/02, στο συνεδριακό χώρο του Lato Boutique Hotel, στο Ηράκλειο), με απώτερο σκοπό να προκύψουν νέες συνεργασίες στο προσεχές μέλλον, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τις εξαγωγές των κρητικών προϊόντων στη γερμανική αγορά. 44 κρητικές επιχειρήσεις, και από τους τέσσερις νομούς, μέλη της Αγροδιατροφικής, έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, προκειμένου να συμμετέχουν στις συναντήσεις αυτές.

Βάσει των εκτιμήσεων που υπάρχουν, θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 300 Β2Β συναντήσεις.

Η υπεραξία και το επιπλέον κίνητρο

“Στόχος μας είναι η εξωστρέφεια” δηλώνει στο Cretalive ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Σταύρος Τζεδάκης. “Το πώς δηλαδή θα μπορέσουμε να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τα προϊόντα μας στις αγορές του εξωτερικού, ώστε με τον τρόπο αυτό να αποκτήσουν την υπεραξία που οραματιζόμαστε. Παίρνοντας οι ντόπιοι παραγωγοί ένα μέρος της υπεραξίας αυτής, θα μπορέσουν να συνεχίσουν να παράγουν, θα τους δοθεί ένα κίνητρο” εξηγεί.

“Υπάρχει πολύ καλό κλίμα! Οι επιχειρήσεις μας έχουν πολύ καλά προϊόντα. Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη έχει πιστοποιήσει αυτή τη στιγμή 130 επιχειρήσεις με το σήμα «Κρήτη - Γενέτειρα αξιών», έχοντας πάνω από 900 πιστοποιημένα, ασφαλή προϊόντα. Οι επιχειρηματίες αυτοί εργάζονται για τη συνεχή αναβάθμιση των προϊόντων αυτών” προσθέτει.

Και δημοσιογράφοι

Στην Κρήτη επίσης θα φιλοξενηθούν και δέκα έγκριτοι και καταξιωμένοι Γερμανοί δημοσιογράφοι. Μέσα από οργανωμένες επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν σε παραγωγικές μονάδες του νησιού, καθώς και σε πιστοποιημένους χώρους μαζικής εστίασης, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να καταγράψουν την ποιότητα των Κρητικών αγροτικών προϊόντων, τον τρόπο καλλιέργειας, παρασκευής και τυποποίησης τους, καθώς και τις μοναδικές γεύσεις της Κρητικής κουζίνας.

Η Αποστολή αυτή οργανώθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο του Ντίσελντορφ και θα συνοδεύεται από τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Düsseldorf, Μαρία Παπακωνσταντίνου, καθώς και τη Γραμματέα ΟΕΥ Α΄ , Φρίντα Γεωργίου."

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ