ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η βροχή μπορεί να είναι η νέα πηγή ανανεώσιμης ενέργειας

0

Η “αγία τριάδα” των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ηλιακή, αιολική και υδροηλεκτρική φαίνεται ως μονόδρομος για μία βιώσιμη ανάπτυξη της ανθρωπότητας σε βάθος δεκαετιών. Στον τομέα της υδροηλεκτρικής όμως ίσως να υπάρχει μία εντυπωσιακή εξέλιξη. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ κατάφεραν να παράγουν αρκετό ηλεκτρισμό από τις σταγόνες της βροχής.

Αυτός ο τρόπος παραγωγής ηλεκτρισμού δεν είναι νέος, ωστόσο αυτή η προσπάθεια παρήγαγε χιλιάδες φορές περισσότερη ενέργεια από προηγούμενες προσπάθειες. Οι ερευνητές ανέπτυξαν μία γεννήτρια (DEG) η οποία μπορεί να παράγει ηλεκτρισμό από σταγόνες, όπως αυτές της βροχής. Το σύστημα είναι τόσο αποδοτικό που μία σταγόνα μπορεί να παράγει 140V, τροφοδοτώντας 100 μικρές LED λάμπες.

Παράγοντας ενέργεια από σταγόνες βροχής αντί για πετρέλαιο και πυρηνικά, μπορούμε να υποστηρίξουμε μία βιώσιμη ανάπτυξη του κόσμου. – Καθηγητής Wang Zuankai

Ο καθηγητής πιστεύει πως μακροπρόθεσμα, το νέο design μπορεί να εγκατασταθεί σε διάφορες επιφάνειες όπου το υγρό στοιχείο έρχεται σε επαφή με στερεές επιφάνειες για να εκμεταλλευτούμε πλήρως τη μικρής συχνότητας κινητική ενέργεια του νερού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το σκάφος ενός πλοίου, μία ακτογραμμή, την επιφάνεια των ομπρελών ή ακόμα και το εσωτερικό των μπουκαλιών νερού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ