ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα οχυρώνεται απέναντι στον κοροναϊό - Τα μέτρα και οι ελλείψεις

0

Με τους νεκρούς στη γειτονική Ιταλία από τον κοροναϊό να ανέρχονται σε τέσσερις και τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 200, η χώρα μας εντείνει τις προσπάθειές της σε όλους τους τομείς, ώστε να οργανωθεί απέναντι στη θανατηφόρα επιδημία. Για τον λόγο αυτό, το πρωί της Δευτέρας 24/2 πραγματοποιείται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αναστέλλονται εκδρομές και Erasmus στην Ιταλία

Έπειτα από σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναστολή όλων των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών εκδρομών καθώς και την υλοποίηση των προγραμμάτων Erasmus+ στην Ιταλία, από σήμερα, 24 Φεβρουαρίου. Η σύσταση του ΕΟΥ αλλά και η σχετική απόφαση του υπουργείου, έρχεται μετά την οδηγία του υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας για αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών των σχολικών μονάδων εντός και εκτός Ιταλίας.

Στο μεταξύ, δεν θα μπουν σε καραντίνα οι μαθητές που θα επιστρέψουν από τις εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, απαντώντας με αυτό τον τρόπο και στους γονείς οι οποίοι αγωνιούν για τα παιδιά τους. Η κυρία Κεραμώς δήλωσε οτι οι μαθητές θα προχωρήσουν κανονικά στις δραστηριοτητές τους και μόνο εάν εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες, όπως αυτές προβλέπονται απο το υπουργείο Υγείας.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ