ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

" Η λέξη προόδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολυ φάλτσα"

0

" Η λέξη προόδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολυ φάλτσα" του Ματέι Βισνιέκ σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λιοδάκη, την Τετάρτη 19-2-2020 στις 20.30 στο αμφιθέατρο Δ3 του Πανεπιστημίου στου Γάλλου, που ανεβάζει η θεατρική ομάδα Α.Ψ.Ε.Ν.Τ.Η. του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) Ρεθύμνου , με συνδιοργανωτή το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης .

Ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου ιδρύθηκε το 2010 και αποτελείτε από μέλη οικογενειών ατόμων με ψυχικά προβλημάτα επαγγελματίες ψυχικής υγείας, καθώς και ευαισθητοποιημένους πολίτες της τοπικής κοινωνίας .

Η Θεατρική ομάδα Α.Ψ.Ε.Ν.Τ.Η. που λειτουργεί υπό την αιγίδα του , έχει υλοποιήσει τα τελευταία 7 χρόνια , δράσεις όπως , performance με απαγγελία ποιημάτων συνοδεία μουσικής , θεατρικές παρουσιάσεις σε γηροκομεία ,διοργάνωση ανοικτών δράσεων στην πόλη του Ρεθύμνου, παρουσιάση θεατρικού αναλογίου , παρουσιάσεις βιβλίων.

" Η θεατρική παράσταση "Η λέξη Προόδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα" οδηγεί σε προβληματισμό για συγχρόνα ζητήματα όπως η προσφυγιά και η μετανάστευση , ο πολέμος η κοινωνική αδικία, η ελευθερία και η δικαιοσύνη, προσπαθεί να αφυπνήσει του νέους , μέσα από τα μηνύματα του , στη διαφόρφωση ενός συγχρόνου ελπιδοφόρου οράματος για την κοινωνία και τον κόσμο .

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ