ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: 4 ακόμη νεκροί στην Ιταλία

0

Τους 11 έφθασαν οι νεκροί στην Ιταλία λόγω του κοροναϊού, ενώ στα 323 έφθασαν τα κρούσματα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Οι 3 περιπτώσεις, αφορούν σε ηλικιωμένους στην περιοχή της Λομβαρδίας, άνω των 80 ετών, ενώ η 4η είναι μία γυναίκα 80 ετών στην περιοχή του Βενέτο. Σε κάθε πρίπτωση, σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η γειτονική χώρα.

Αυτή τη στιγμή, επτά περιφέρειες πλήττονται από περιπτώσεις κοροναϊού: 240 άτομα στη Λομβαρδία (συμπεριλαμβανομένων 6 θυμάτων), 38 στο Βένετο (συμπεριλαμβανομένου ενός θύματος), 23 στην Εμίλια Ρομάνια, 3 στο Πεδεμόντιο, 3 στο Λάτσιο, 2 στην Τοσκάνη, ένας στη Σικελία και ένας στην επαρχία Μπολζάνο. Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά. Σύμφωνα με ό,τι διαρρέει από την κυβέρνηση της Ρώμης, οι επόμενοι αγώνες ποδοσφαίρου στον ιταλικό Βορρά, πρόκειται να παιχτούν «κεκλεισμένων των θυρών», στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, ακυρώθηκαν όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο.

Με τις πρώτες εκτιμήσεις της οικονομικής ζημιάς, υπολογίζεται ότι αυτή η χώρα θα χάσει τουλάχιστον πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. Όσοι μπορούν στις επτά περιφέρειες που εφαρμόζουν τα ισχυρά μέτρα πρόληψης, εργάζονται από το σπίτι τους, με ηλεκτρονικό υπολογιστή, με «τηλεεργασία». Αλλά πρόκειται, ασφαλώς, για μειοψηφία.

Στο μεταξύ, όλες οι όμορες χώρες της Ιταλίας συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους διότι το κλείσιμό τους θα ήταν "λανθασμένη και δυσανάλογη" αντίδραση, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράνσα. Μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Ρώμη οι υπουργοί Υγείας της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Γερμανίας, συμφωνήθηκε "να εξετάζεται κατά περίπτωση" η ενδεχόμενη ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ