ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ιστορίες ζωής σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον παιδικό καρκίνο

0

Η Αναστασία Μαυροειδή είναι σήμερα 29 ετών, κρατώντας σφιχτά το χέρι της κόρης της, στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα δύναμης και θάρρους. Σε ηλικία εννέα ετών, ήρθε αντιμέτωπη με τον παιδικό καρκίνο, πάλεψε με δύναμη, έχοντας στο πλευρό της το προσωπικό της παιδοαιματολογικής κλινικής και της οικογένειας της και κατάφερε να τον νικήσει.

«Τότε λέγαμε πως το προσδόκιμο ζωής θα ήταν έως 5 χρόνια το πολύ, αλλά όπως βλέπετε έχουν περάσει 21 χρόνια, το ξεπέρασα, έκανα οικογένεια, έκανα το παιδάκι μου».

«Περισσότερο 8 ή 9 στα 10 παιδιά που διαγιγνώσκονται με μια μορφή καρκίνου, γίνονται τελείως καλά και στόχος της κοινότητας της παιδιατρικής-αιματολογίας-ογκολογίας σήμερα είναι να γίνονται όλα τα παιδία καλά και να έχουν μια φυσιολογική ζωή ως ενήλικες, δήλωσε η Ευτυχία Στειακάκη, Διευθύντρια Κλινικής αιματολογικής και ογκολογικής ΠΑΓΝΗ.

Σε μια εκδήλωση φορτισμένη από συγκίνηση και με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα του καρκίνου στα παιδιά, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, η κλινική αιματολογίας- ογκολογίας παίδων του ΠΑΓΝΗ και η οργάνωση «Μικρός Πρίγκιπας» παρουσίασαν το σημαντικό έργο που επιτελείτε στο νοσοκομείο εδώ και 20 χρόνια.

Η Ελένη Μπορμπουδάκη, Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ ανάφερε: «Έχουμε την τύχη να έχουμε μια πανεπιστημιακή κλινική που κοσμεί την υγειονομική περιφέρεια, το νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ, την αιματολογική κλινική, μια κλινική που εδώ και πολλά χρόνια δίνει τη μάχη καθημερινά και βοηθά τους μικρούς μας ήρωες που καταφέρνουν και νικούν τον καρκίνο».

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των προσωπικών εμπειριών παιδιών και γονέων που πέρασαν από την κλινική αιματολογική-ογκολογική και από τα χέρια της διευθύντριας της, κ. Ευτυχία Στειακάκη που μιλά με συγκίνηση για το επίπεδο της επιτυχημένης θεραπείας που προσφέρει σήμερα η κλινική, επιστρατεύοντας κάθε δυνατότατη ιατρική επιστήμη.

«Είναι σπάνιο αλλά υπάρχει ο καρκίνος στα παιδιά και στους εφήβους, δεν είναι κληρονομικός, δεν είναι μεταδοτικός. Η έγκαιρη διάγνωση του είναι πολύ σημαντική για την έγκαιρη αντιμετώπιση του και παρά το σοκ που προκαλεί η ανακοίνωση της διάγνωσης. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι ο καρκίνος στα παιδιά και στους εφήβους είναι η άσημη νόσος σε μεγάλο ποσοστό», ανέφερε η Ευτυχία Στειακάκη.

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Κτενιαδάκης, Αναπληρωτής Διοικητής ΠΑΓΝΗ, δήλωσε πως «Το σημαντικό είναι ότι όλο το βάρος το οποίο δέχεται αυτή η κλινική, το αντιμετωπίζει με εξαιρετικό τρόπο, εξαιρετική αγάπη και κάνει όλους τους ανθρώπους να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι στο πρόβλημα τους».

Ήδη με την βοήθεια της οργάνωσης «Μικρός Πρίγκιπας» που στηρίζει παιδιά τα οποία χρήζουν νοσηλεία στο εξωτερικό έχει ξεκινήσει η διαδικασία πλήρους ανακαίνισης της κλίνικής.

Η Δάφνη Κατσαρού, επικεφαλής της οργάνωσης «Μικρός Πρίγκιπας», ανέφερε: «Συσταθήκαμε στις 13 Μαρτίου 2019, έως τώρα έχουμε στείλει 6 παιδιά στο εξωτερικό, ταυτόχρονα έχουμε προσλάβει ένα εκπαιδευτικό-εργοθεραπευτή στο ογκολογικό τμήμα του ΠΑΓΝΗ, έχουμε ήδη ξεκινήσει την δράση μας για την ανακαίνιση του ΠΕΠΑΓΝΗ».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ