ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νίκη Τσίπρα στην Κ.Ε., αλλά με απώλειες

0

Πύρρειο νίκη πέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, καθώς όλες οι βασικές θέσεις του, που «προκαλούσαν» την εσωκομματική αντιπολίτευση, όπως η προσθήκη ονόματος δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο τρόπος εγγραφής νέων μελών, «πέρασαν», έστω και αν η πλειοψηφία δεν ήταν η αναμενόμενη.

Η Κουμουνδούρου στρέφει το βλέμμα της στην «επόμενη ημέρα», με την ημερομηνία-ορόσημο που θα επισφραγίσει και την αλλαγή ονόματος να είναι πιθανότατα η 8η Μαρτίου, οπότε θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Ενδιάμεσα, το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο γήπεδο τάε κβον ντο, όπου εκτός των άλλων έχει στόχο τη συσπείρωση του κόμματος έπειτα από συνεχείς διαδικασίες με έντονες διαιρετικές τομές μεταξύ προεδρικών και αντιπολίτευσης.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, υπάρχει προβληματισμός για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας –55 υπέρ της πρότασης Τσίπρα και 50 κατά– όσον αφορά τον τρόπο εγγραφής μελών. Η οριακή νίκη δείχνει πως υπάρχει ένα μπλοκ που έχει συσπειρωθεί εναντίον των αλλαγών και τούτο δεν είναι καθόλου αμελητέο ενόψει της συνέχειας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ