ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι χρήστες του WhatsApp είναι πια 2 δισεκατομμύρια

0

To WhatsApp ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ξεπέρασε τους 2 δισεκατομμύρια χρήστες, ένα νούμερο αναμφισβήτητα εντυπωσιακό για την υπηρεσία messaging.

Η εταιρεία του Mark Zuckerberg, Facebook, εξαγόρασε το WhatsApp πριν από περίπου έξι χρόνια (2014) έναντι $20 δισεκατομμυρίων. Εκείνη την εποχή το δημοφιλές messaging app είχε κάνει γνωστό ότι ο αριθμός των χρηστών του είχε ξεπεράσει τα 450 εκατομμύρια. Αν και ιδιαίτερα εντυπωσιακή «επίδοση» για μία ανεξάρτητη εταιρεία, το WhatsApp εξελίχθηκε σταδιακά σε μία πολύ μεγαλύτερη οντότητα μετά την εξαγορά του από το Facebook, φτάνοντας τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες στις αρχές του 2016 και τους 1,5 δισεκατομμύριο δύο χρόνια αργότερα. Τώρα, όπως ανακοίνωσε επίσημα το WhatsApp οι χρήστες του έφτασαν τους 2 δισεκατομμύρια, και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, φαίνεται πως το WhatsApp «κερδίζει» περίπου 500 εκατομμύρια χρήστες ανά δύο περίπου χρόνια. Αν και το βασικό app του Facebook έχει ξεπεράσει από το 2017 του 2 δισεκατομμύρια χρήστες, κάποιες ανεξάρτητες αναφορές κάνουν λόγο για συχνότερη χρήση του WhatsApp από το Facebook ορισμένους μήνες.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες εφαρμογές/ υπηρεσίες του Facebook, το Messenger έχει ξεπεράσει τους 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες από τον Σεπτέμβριο του 2017 ενώ το Instagram ξεπέρασε τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες τον μήνα Ιούνιο ένα χρόνο μετά. Από τότε, το Facebook δεν έχει προχωρήσει σε ενημερώσεις για τον αριθμό των χρηστών των παραπάνω εφαρμογών του.

Καθώς το Facebook προσπαθεί να βρει τρόπους να εκμεταλλευτεί εμπορικά τα δισεκατομμύρια των χρηστών του WhatsApp, εξακολουθεί να εργάζεται στο παρασκήνιο για να ενοποιήσει τα apps υπό μία κοινή πλατφόρμα και να πετύχει την πολυπόθητη «διαλειτουργικότητα» μεταξύ τους –συμπεριλαμβανομένων των Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger. Επίσης θέλει να ενεργοποιήσει την end-to-end κρυπτογράφηση σε όλες τις εφαρμογές του, χαρακτηριστικό που για την ώρα προσφέρει μόνο το WhatsApp.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ