ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου της παράδοσης στον δρόμο της ανάπτυξης και του πολιτισμού»

0

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου επιχειρεί να υλοποιήσει μία διαχρονική επιθυμία του: να δημιουργήσει μία γέφυρα επικοινωνίας των αποδήμων πολιτών του με την γενέτειρα, προκειμένου οι απανταχού Αγιοβασιλειώτες να διατηρήσουν και να ισχυροποιήσουν τους δεσμούς τους με την ιδιαίτερη πατρίδα τους, σε μία εποχή που ο σύγχρονος τρόπος ζωής λειτουργεί συχνά εις βάρος των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεων κάθε τόπου πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν τόπο με μεγάλη ιστορική κληρονομιά, με πλούσια πολιτιστική ταυτότητα και κυρίως για ένα τόπο που έγραψε σελίδες δόξας, ηρωισμού και αυτοθυσίας σε όλους τους Αγώνες του Έθνους.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Αγίου Βασιλείου διοργανώνει στην Αθήνα, στις 17 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30 στην αίθουσα ‘Ιωάννης Καποδίστριας’ του Πολεμικού Μουσείου, εκδήλωση με τίτλο «Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου της παράδοσης, στον δρόμο της ανάπτυξης και του πολιτισμού».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν μέσα από ομιλίες και οπτικοακουστικό υλικό οι σημαντικότερες στιγμές της μακρόχρονης πορείας της τέως Επαρχίας και νυν Δήμου ‘Αγίου Βασιλείου’ τόσο στο ιστορικό γίγνεσθαι όσο και στον πολιτισμό, τα γράμματα και τις τέχνες.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, με καταγωγή από την Κοινότητα Μιξορρούματος,  για την πολυετή Αρχιερατική πορεία και προσφορά του στην Εκκλησία της Κρήτης.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικήςστρατιωτικήςθρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ