ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Πέθανε ο ηθοποιός Βαγγέλης Πλοιός

0

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής ο ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Βαγγέλης Πλοιός σε ηλικία 83 ετών.

Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η Μαίρη Μπάρκουλη, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, γράφοντας χαρακτηριστικά: "Έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί ο ηθοποιός Βαγγέλης Πλοιός. Καλό ταξίδι Βαγγέλη μου... Φίλε αγαπημένε..."

Ο Βαγγέλης Πλοιός γεννήθηκε στο Περιστέρι και σπούδασε κλασσικό μπαλέτο στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη ,ενώ το 1953 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή του Θεάτρου «Ρεξ» σε χορόδραμα της Έλλης Ζουρούδη. Διδάχτηκε υποκριτική από το Δημήτρη Ροντήρη και μαθήματα φωνητικής και σολφέζ από τον Ζοζέφ Ριτσιάρδη. Το 1956 απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως εξαιρετικό ταλέντο και άρχισε τη θεατρική του καριέρα.

Έχει υπηρετήσει σε όλα τα είδη θεάματος: Πρόζα, Επιθεώρηση, Οπερέτα, Χορόδραμα, Ρεβύ πίστας, Βαριετέ, Κινηματογράφο, Τηλεόραση, ενώ κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας συνεργάστηκε, στο θέατρο και στον κινηματογράφο, με όλους τους μεγάλους και καταξιωμένους καλλιτέχνες της εποχής του και υπήρξε αδελφικός φίλος και συνεργάτης του Ντίνου Ηλιόπουλου.

Επίσης, συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον θεατρικό επιχειρηματία Βασίλη Μπουρνέλλη στα θέατρα : Ακροπόλ (Ιπποκράτους), Μπουρνέλλη (Λεωφόρο Αλεξάνδρας), Εθνικός Κήπος (Πλατεία Συντάγματος). Περιόδευσε ανά την Ελλάδα με τον δικό του θίασο και με άλλους θιάσους, ως βασικό στέλεχος. Επίσης, περιόδευσε στην Κύπρο και στην Αίγυπτο.

Ο Βαγγέλης Πλοιός είχε παίξει και στο "Παρά Πέντε" του Γιώργου Καπουτζίδη στο Mega.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ