ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια διαμαρτυρία για τη μη έκδοση στις ΗΠΑ και την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ

0

Σε συμμετοχή στην παγκόσμια διαμαρτυρία καλεί τους Έλληνες η «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοσιογράφων – Ενεργών Πολιτών»

Στις 24 Φεβρουαρίου αρχίζει στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς του Λονδίνου η ακροαματική διαδικασία για την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 175 ετών, επειδή αποκάλυψε μέσω εγγράφων που δημοσιεύθηκαν στα WikiLeaks, εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ.

Αυτή την ημέρα, ενεργοί πολίτες και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο πραγματοποιούν κάλεσμα συμμετοχής σε παγκόσμια διαμαρτυρία στις πρεσβείες και τα προξενεία της Μ.Βρετανίας, με αίτημα τη μη έκδοση του δημοσιογράφου στις ΗΠΑ αλλά και την απελευθέρωσή του.

Στο κάλεσμα συμμετέχει και η «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοσιογράφων – Ενεργών Πολιτών» στη χώρα μας, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους καλούν τον απλό κόσμο αλλά και δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Στις 24 Φεβρουαρίου η Ελλάδα συμμετέχει στο παγκόσμιο κάλεσμα για τη Μη Έκδοση και Άμεση Απελευθέρωση του ιδρυτή των Wikileaks, δημοσιογράφου, εκδότη, βραβευμένου με πολυάριθμα διεθνή βραβεία Δημοσιογραφίας,Τζούλιαν Ασάνζ,

Στις 24 Φεβρουαρίου ξεκινά στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς του Λονδίνου η ακροαματική διαδικασία για την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 175 ετών, γιατί έκανε σωστά τη δουλειά του ως δημοσιογράφος, φέρνοντας στο φως εγκλήματα πολέμου.

Ενεργοί πολίτες από όλο τον κόσμο οργανώνουν παγκοσμίως διαμαρτυρίες στις πρεσβείες και τα προξενεία της Μ. Βρετανίας, ζητώντας να μην εκδοθεί ο Τζούλιαν Ασάνζ και να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει. Την 24η Φεβρουαρίου, στις 11πμ, την ώρα που η δίκη θα ξεκινά στο Λονδίνο, συναντιόμαστε και διαμαρτυρόμαστε ως το απόγευμα περιμετρικά της Βρετανικής Πρεσβείας της Αθήνας.Σημείο συνάντησης το πεζοδρόμιο του Πολεμικού Μουσείου.

Απαιτούμε από τη Βρετανία τη διακοπή των σωματικών και ψυχολογικών βασανιστηρίων, το σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ.

Απαιτούμε τη Μη Έκδοσή του στις ΗΠΑ, που ζητούν εκδίκηση γιατί έκανε το καθήκον του ως δημοσιογράφος και εκδότης.

Απαιτούμε από την Αυστραλία να προστατεύσει τον πολίτη της και να ζητήσει να επιστρέψει ο Ασάνζ ελεύθερος στην Πατρίδα του.

Καλούμε τους συναδέλφους μας δημοσιογράφους και εργαζόμενους σε μέσα ενημέρωσης, καθώς και όλους τους ενεργούς πολίτες να αναλογιστούν τις επερχόμενες συνέπειες στην ελευθεροτυπία και τις ελευθερίες λόγου και έκφρασης και να συμπαρασταθούν στον μάρτυρα της σύγχρονης δημοσιογραφίας Τζούλιαν Ασάνζ.

Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοσιογράφων – Ενεργών Πολιτών».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ