ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προβληματισμός και έκπληξη στο Δήμο Αγίου Βασιλείου μετά τις κρίσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

0

Με ανακοίνωση τους ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλης Καπετανάκης εξέφρασαν την έκπληξη τους για την αποστρατεία του Περιφερειακού Διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, κ. Νίκου Λαγουδάκη ενώ αναφέρθηκαν με τα θερμότερα λόγια στο έργο και την σταδιοδρομία του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την αποστρατεία του Γενικού Περιφερειακού Διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, κ. Νίκου Λαγουδάκη, με τον βαθμό του Υποστρατήγου, όπως αποφασίστηκε κατά τις κρίσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πρόκειται για ένα έμπειρο και εξαίρετο αξιωματικό. Κατά τη θητεία του τόσο σαν Διοικητής της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Ρεθύμνου όσο  και σαν Γενικός Περιφερειακός Διοικητής Κρήτης προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες, καταγράφοντας επιτυχίες σε διοικητικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Ο πολύπαθος Δήμος Αγίου Βασιλείου χάρη στον αποτελεσματικό σχεδιασμό του κ Λαγουδάκη, την άψογη καθοδήγησή των πυροσβεστικών δυνάμεων και τον υποδειγματικό συντονισμό του με τον Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κατέγραψε ιστορικά χαμηλά σε καμένες εκτάσεις σε σχέση με αυτά των προηγούμενων ετών ενώ πριν βρισκόταν στους 5 πλέον πυρόπληκτους  Δήμους στην Ελλάδα.

Ο κ. Λαγουδάκης σε κάθε περιστατικό, επέδειξε επαγγελματισμό ενεργώντας συντονισμένα, ανταποκρίθηκε με ετοιμότητα, άμεσα και ακούραστα στο καθήκον του και κατάφερε να αφήσει πίσω του ένα θετικό έργο.

Δυστυχώς η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και η μετρήσιμη αποδοτικότητα δεν ελήφθησαν υπόψη από την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ώστε ένας αξιωματικός με λαμπρή σταδιοδρομία να συνεχίσει στα ανώτατα κλιμάκια του σώματος.  Ελπίζουμε τέτοιες κρίσεις να μην αποθαρρύνουν τους αξιωματικούς και το προσωπικό της Πυροσβεστικής ώστε συνεχίσουν να προσφέρουν με αυταπάρνηση τις πολύτιμες υπηρεσίες τους για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ