ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς ανανέωση η θητεία του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας

0

Προς ανανέωση της θητείας του βαίνει ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής», αυτήκοος μάρτυρας μετέφερε πως σε πρόσφατο άτυπο τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους ξένων fund ερωτήθηκε τι σκέφτεται να πράξει όσον αφορά τη θητεία του Γιάννη Στουρνάρα.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η θητεία του κ. Στουρνάρα λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, και συγκεκριμένα στις 25 Ιουνίου. Οπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα, «ο πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του κεντρικού τραπεζίτη, με τον οποίο, άλλωστε, υπάρχει συναντίληψη σε μια σειρά από βασικά θέματα».

Στον αντίποδο, η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να πνέει τα μένεα για τον Γιάννη Στουρνάρα. Μάλιστα, πρόσφατα ο Πάνος Σκουρλέτης, σε σχετική αναφορά του, υποστήριξε: «Οι θεσμοί και οι αρμοί τους αποτελούν συμπύκνωση συσχετισμών. Συμφωνώ 100% με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά να σας δώσω παραδείγματα για να το καταλάβετε και εσείς. Η κυρία Κατσέλη ήταν στην Εθνική Τράπεζα και βγήκε κατ’ απαίτηση των θεσμών, διότι ήταν πρώην πολιτικό πρόσωπο και με βάση την αντίληψη περί αρμών πρέπει να είναι ανεξάρτητο πρόσωπο. Αυτήν τη στιγμή ποιος είναι στην Τράπεζα της Ελλάδας; Ο κ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών; Ήταν πολιτικό πρόσωπο; [...] 100% κομματικά λειτουργούσε. Κομματικό μπουλντόγκ του μνημονίου ήταν ο κ. Στουρνάρας με πρόσημο χρώμα πράσινο και γαλάζιο, άρα για ποια ανεξαρτησία μου μιλάτε;».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2515727128670753&id=100007004708966&width=500

Αλλά και ο Παύλος Πολάκης με σημερινή ανάρτησή του αναφέρθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ