ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Άδειες οι τάξεις στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά

0

Σε έξαρση, σε όλη τη χώρα, είναι η εποχική γρίπη, με αποτέλεσμα και σε επίπεδο νομού Ηρακλείου, να έχουν προσβληθεί κάποιοι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου. Σε συνδυασμό με τις "γνωστές" ιώσεις της εποχής, πολλά είναι τα άδεια θρανία στα σχολεία!

Το φαινόμενο είναι εντονότερο σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου πολλά σχολεία βάζουν για μέρες λουκέτο.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης να στέλνουν ανά τακτικά χρονικά διαστήματα κατάλογο με τα σχολεία που σταματούν τη λειτουργία τους λόγω γρίπης.

Σε επίπεδο Κρήτης, την περασμένη Παρασκευή είχαμε δύο κλειστά νηπιαγωγεία στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, τα Απλαδιανών και Αργυρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ», και στα δύο μικρά σχολεία άρρωστοι ήταν οι εκπαιδευτικοί και δεν μπορούσε να γίνει αναπλήρωσή τους για αυτό έμειναν κλειστά.

Χθες δε λειτούργησε το 38ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου στην οδό Αργυροκάστρου στον Πόρο, όπου έγινε απολύμανση και έπρεπε να μείνει κλειστό για 24 ώρες. Στο σχολείο τις τελευταίες ημέρες πήγαν μόλις οχτώ μαθητές, ενώ φοιτούν σε αυτό περισσότερα από 30 παιδιά. Οι δύο από τις τρεις νηπιαγωγούς ήταν άρρωστες και σε συνεννόηση με τους γονείς και τον Δήμο Ηρακλείου κρίθηκε σκόπιμο, για προληπτικούς κυρίως λόγους, να μείνει κλειστό και να γίνει απολύμανση στον χώρο. Σήμερα αναμένεται να λειτουργήσει και πάλι κανονικά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ