ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε οριακό σημείο τα Δικαστήρια Ρεθύμνου - Σε κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

0

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι του Ρεθύμνου, οι οποίοι ζητούν άμεσες προσλήψεις και εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης

Το “πάγωμα” των νέων προσλήψεων λόγω γραφειοκρατίας, όπως αναφέρουν, καθώς και η σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται στον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης στη χώρα μας οδήγησαν τους δικαστικούς υπαλλήλους σε κινητοποιήσεις, που μεταφράζονται σε δίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά.

Στο Ρέθυμνο, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Καβρουλάκης, η λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς έπειτα από τις απανωτές συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων τους τα τελευταία χρόνια, όλες οι υπηρεσίες των Δικαστηρίων στην ουσία υπολειτουργούν. Πάντως, κρίσιμη για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους χαρακτηρίζεται η αυριανή ημέρα, οπότε και θα συνεδριάσει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Στάσεις εργασίας

Ειδικότερα, σε δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 9 έως και τις 11 το πρωί, απαντούν οι δικαστικοί υπάλληλοι και του Ρεθύμνου στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία, όπως λένε, κωφεύει χρόνια τώρα στα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου. Τα προβλήματα αυτά επικεντρώνονται στην έλλειψη προσωπικού εξαιτίας των πολλών συνταξιοδοτήσεων.

Οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων θα συνεχιστούν και σήμερα αλλά και αύριο Παρασκευή, ενώ αυτό που αξιώνουν είναι τη συμπαράσταση των πολιτών στον αγώνα τους, κατανοώντας πλήρως την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Αυτή την ώρα, στις υπηρεσίες του Δικαστικού Μεγάρου στο Ρέθυμνο υπηρετούν συνολικά 37 δικαστικοί υπάλληλοι, ενώ όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Καβρουλάκης, η πρόσληψη εννέα ακόμη υπαλλήλων θα τους “έλυνε” κυριολεκτικά τα χέρια.

Συγκεκριμένα, ζητούν την πρόσληψη 3 υπαλλήλων στην Εισαγγελία, 4 υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο, 1 υπαλλήλου στο Πταισματοδικείο και 1 ακόμη στο Ειρηνοδικείο.

Αύριο, εξάλλου, πρόκειται να συνεδριάσει στην Αθήνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, όπου από την απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί εάν ο κλάδος θα κορυφώσει τις κινητοποιήσεις του την ερχόμενη εβδομάδα ή εάν θα σταματήσει.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου τονίζονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω: «Μετά από ομόφωνη απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε τη συνέχιση της συμμετοχής των δικαστικών υπαλλήλων της Πρωτοδικειακής Περιφέρειας Ρεθύμνης στις δίωρες διακοπές εργασιών (9-11 π.μ.), που έχει ήδη αποφασίσει ομόφωνα και για όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ). Έτσι, αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις αυτές και την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου (σ.σ. σήμερα) και την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου (σ.σ. αύριο), κατά τις ώρες 9-11 π.μ. Η περαιτέρω στάση μας θα εκτιμηθεί μετά τις αποφάσεις που αναμένεται να λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος την προσεχή Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου (σ.σ. αύριο).

Κατά το δίωρο των κινητοποιήσεων θα απέχουμε απ’ όλα τα καθήκοντά μας, στα οποία θα επανερχόμαστε με τη λήξη της διακοπής και έως τη λήξη του ωραρίου μας».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ