ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σπάνια βίντεο από τις αποικίες γυπών στο φαράγγι Αξού

0

Οι αποικίες των γυπών στο φαράγγι της Αξού αποτελούν το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της βιοποικιλότητας που συναντά ο επισκέπτης της περιοχής. Είναι πληθυσμοί όρνιων που εδώ και αιώνες έχουν εκεί τις φωλιές τους και διαβιούν παρά τις αντίξοες συνθήκες που πολλές φορές διαμορφώνουν οι άνθρωποι για την φύση.

Στην ντοπιολαλιά αυτά τα πουλιά τα λέμε «σκάρες». Πρόκειται για γύπες (επιστ. Gyps fulvus). Ο γύπας είναι ένα μεγάλο και βαρύ αρπακτικό με άνοιγμα φτερούγων 260εκ και μήκος σώματος 97-104εκ. Στη Κρήτη ονομάζεται σκάρα και καναβός και απαντάται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του νησιού. Η Κρήτη φιλοξενεί το μεγαλύτερο νησιωτικό πληθυσμό γυπών στον κόσμο και πολλά από αυτά φωλιάζουν στο φαράγγι της Αξού.

Τα  βίντεο τράβηξε ο Αντώνης Δαφέρμος, ο οποίος έχει κάνει τις πιο σημαντικές φωτογραφικές καταγραφές από την ζωή των γυπών όπως και λήψεις βίντεο.

  1. Ζευγάρωμα γυπών.

 

2. Από την ζωή των αποικιών γυπών στο φαράγγι της Αξού

https://www.facebook.com/antwnis.dafermosgouilis/videos/3021938914517959/?__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARBrTht59usHViZ7uA0wNdIK17eS1KFzmTTQzl4aBcZx-QRyVV_YBjeFex1xTbkiqQ5Q3Z4dVzU7GcZm&hc_ref=ARTLrh_D0jjTWcBAceJnO6Zs32okTxGMRZ69id-oulbN5PxAcPsTlsxeUw8jP4EKvD8&fref=nf
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ