ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ταξίδι εξοικείωσης (FamTrip) στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη

0

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ταξίδι εξοικείωσης (Fam Trip) στο Γεωπάρκο Ψηλορείτη (Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη) στα πλαίσια έργου GEO-IN ("ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ - GEOTOURISM IN INSULAR GEOPARKS") του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020»

Συγκεκριμένα, μεταξύ 22 και 25 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία της Υπηρεσίας ΕΟΤ εξωτερικού Πολωνίας με την εταιρία Α.Κ.Ο.Μ.Μ. - Ψηλορείτης Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.  πραγματοποιήθηκε ένα ταξίδι εξοικείωσης για Πολωνούς tour operators, bloggers και δημοσιογράφους οι οποίοι επισκέφτηκαν το Γεωπάρκο Ψηλορείτη στην Κρήτη.

Η Πολωνία είναι μια από τις πιο δυναμικές και αναπτυσσόμενες αγορές της Ευρώπης και η Πολωνική αγορά ενδιαφέρεται σταθερά και ανοδικά για τον Εναλλακτικό τουρισμό. Οι αεροπορικές αφίξεις από τη Πολωνία ανέρχονται τα τελευταία 2 έτη σε 1.000.000 περίπου /έτος και η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη προτίμηση ως προορισμός διακοπών για τους Πολωνούς.

Οι  Tour operators, bloggers και δημοσιογράφοι από το χώρο του Τουρισμού με χαρά δέχτηκαν την συμμετοχή τους στο 3ήμερο ταξίδι όπου ανακάλυψαν μια περιοχή της Κρήτης που δεν είχαν ποτέ εστιάσει.

Οι δράσεις που βίωσαν οι συμμετέχοντες ήταν επικεντρωμένες στην ανάδειξη των εμπειριών που προσφέρει το Γεωπάρκο Ψηλορείτη .

Οι επισκέψεις που έγιναν σε μουσεία ,οινοποιεία , μονάδες που παράγουν γαλακτοκομικά προϊόντα , δράσεις βουνού, μουσεία, εκκλησίες και μοναστήρια ιστορικού ενδιαφέροντος,  καλλιτέχνες -δημιουργούς,  ήταν ένα γαϊτανάκι δημιουργίας μοναδικών εμπειριών όπως και οι ίδιοι οι επισκέπτες ομολόγησαν.

Στο τέλος του ταξιδιού οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι αυτό που έζησαν σίγουρα πρέπει να το βιώσουν και οι Πολωνοί τουρίστες και θα κάνουν ότι μπορούν για να επικοινωνήσουν την εμπειρία τους και όχι μόνο.

Το Γεωπάρκο Ψηλορείτη ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην διεξαγωγή του Fam-trip και ειδικότερα όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση υποδοχής των φιλοξενούμενών μας στα Ανώγεια , την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ν-Ιδαία Συνεργασία» και τον κ. Ανδρέα Βρέντζο της επιχείρησης «Ζώμινθος» στα Ανώγεια, τους υπεύθυνους στο σπήλαιο Σφεντόνι στα Ζωνιανά, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Αναβάτης» που δραστηριοποιείται στο χώρο του ορειβατικού σκι στα Λιβάδια, τον Πατέρα Ανδρέα Κόκκινο για την ξενάγηση στο Εκκλησιαστικό Μουσείο στα Λιβάδια καθώς και την υπέροχη φιλοξενία στο «Σπίτι του Βοσκού» στην Κράνα, τον κ. Γιώργο Κουτάντο για την ξενάγηση στο Μουσείο Ξυλογλυπτικής και στα μοναδικά έργα του, τον κ. Γιώργο Δαλαμβέλλα για την φιλοξενία στο «Κεραμείο» όπου παρουσίασε την ιστορία της τέχνης της κεραμικής στο όμορφο χωριό Μαργαρίτες, τον καθηγητή κ. Νίκο Σταμπολίδη, για την αμέριστη συμπαράστασή του καθώς και την κα Κουντούρη , αρχαιολόγο για την ξενάγηση στο Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας, τους υπεύθυνους στην Ιερά Μονή Αρκαδίου, το οινοποιείο «Κουρκουλού» στον Πατσό Αμαρίου για την υπέροχη εμπειρία οινογευσίας που μας προσέφερε, τον κ. Γιώργο Τσακαλάκη, ιδιοκτήτη του οικοτουριστικού γραφείου «Wild Nature» στον Μέρωνα για την μοναδική ξενάγησή του στο φαράγγι Αγίου Αντωνίου Πατσού αλλά και την παρουσίαση των δυνατοτήτων που έχει το Αμάρι στον Εναλλακτικό Τουρισμό.

Το  Γεωπάρκο Ψηλορείτη θα ήθελε να ευχαριστήσει προσωπικά την κυρία Νικολέττα Νικολοπούλου,  υπεύθυνη του γραφείου ΕΟΤ στην Πολωνία, για την αμέριστη βοήθειά της για την δημιουργία του Fam trip και την υποστήριξη της όχι μόνο στην Πολωνία αλλά και με την παρουσία της στη διεξαγωγή του.

Είναι σημαντικό ότι μέσα από τέτοιες προσπάθειες το Γεωπάρκο Ψηλορείτη αποκτά  νέους υποστηρικτές τόσο στο εξωτερικό όσο και μέσα στην περιοχή του, που αγκαλιάζουν το όραμα της καθιέρωσης του Γεωπάρκου Ψηλορείτη ως εναλλακτικού ταξιδιωτικού προορισμού ενταγμένου στο γενικότερο τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Κρήτης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ