ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου για τις απολύσεις 28 εργαζομένων στην καθαριότητα

0

Το Συνδικάτο Οικοδόμων εκφράζει την αγωνιστική του αλληλεγγύη στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στη καθαριότητα του Δήμου, που από την ομηρία χρόνων κατέληξαν στο δρόμο της ανεργίας.

Στο δρόμο της ανεργίας βρέθηκαν από τη Δημοτική Αρχή Ρεθύμνου 28 εργαζόμενοι «παρατασιούχοι» του Δήμου.

Πρόκειται για υλοποίηση στο ακέραιο της πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ και των προηγούμενων για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στην καθαριότητα με συμβάσεις που ανανεώνονταν τα τελευταία 4 χρόνια υπό τη πίεση του μεγάλου αγώνα τους. Και όλα αυτά τη στιγμή που η εντατικοποίηση της εργασίας από την έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους εργάτες στα αμαξοστάσια της χώρας.

Είναι εφαρμογή της γενικής γραμμής των κυβερνήσεων, της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών να αποψιλώνουν τις υπηρεσίες από προσωπικό, για να παραδίδουν το έργο τους σε πανάκριβες εργολαβίες υποβαθμισμένων υπηρεσιών, που τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και αδίστακτα λυμαίνονται τα τέλη των δημοτών. Είναι η γενική γραμμή που δίνει γη και ύδωρ στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και κυριολεκτικά τσακίζει τους εργαζόμενους και το λαό.

Καλούμε, έστω και τώρα, με βάση και αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις, την Δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι - παρατασιούχοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου!

  • Καμία απόλυση συμβασιούχου.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ