ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Δεν μας πειράζει που φάγαμε ξύλο γιατί η αλήθεια και καίει και μένει

0

Ολική επαναφορά της 13ης σύνταξης υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στο πλαίσιο της διαδικασίας iASK&WATCH που εγκαινιάστηκε απόψε με τον ίδιο να απαντά ζωντανά στις ερωτήσεις των μελών του κόμματος που διατυπώθηκαν μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα του iSYRiZA. Διευκρίνισε ότι στην επόμενη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η 13η σύνταξη θα δοθεί κανονικά σε όλους τους δικαιούχους ακόμη και σε εκείνους που δεν θεωρούνται χαμηλοσυνταξιούχοι και τον Μάιο του 2019 πήραν μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση.

Κατά τ’ άλλα ιδιαίτερα χαλαρός και άμεσος απάντησε με την φράση «φάγαμε πολύ ξύλο χθες γιατί είπαμε μία αλήθεια»-στο ερώτημα μέλους του iSYRIZA «πότε θα καταφέρουμε να πάρουμε την εξουσία» που τού υποβλήθηκε.

Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε στην άποψη που διατύπωσε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη φορά Αριστερά να δεί τί θα κάνει με τους αρμούς της εξουσίας, άποψη που προκάλεσε έντονη κριτική από πλευράς της κυβέρνησης. «Δεν μάς πειράζει που φάγαμε ξύλο γιατί η αλήθεια και καίει και μένει» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε: «Η Αριστερά δεν έρχεται για να εκδικηθεί. Όμως δεν ήμασταν αρκετά αποφασιστικοί γιατί το τρίπτυχο, κανόνες διαφάνειας, αξιοκρατία και λογοδοσία πρέπει να γίνει πράξη. Εμείς συναντήσαμε και παραλάβαμε ένα κομματικό κράτος , ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης διόρισε 15 διευθυντές εν μία νυκτί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εμείς είπαμε ότι δεν θα προχωρήσουμε σε αλλαγές με την καλή μας την καρδιά για να μην μάς κατηγορούν ότι αλλάζουμε. Είναι λάθος, αυτό πρέπει να είναι ένα μάθημα για εμάς γιατί όσοι έμειναν δεν είχαν μπει με αξιοκρατία. Εμείς δεν θέλουμε να βάλουμε τους δικούς μας αλλά τους άξιους».

Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε γιατί η αντιπολίτευση που ασκεί δεν έχει δυναμισμό, διερωτήθηκε: Αλήθεια; Αυτό είναι κάτι που το ακούω πιο πολύ από τους συριζαίους. Αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι πάντοτε αποτελεσματικό.» Ακολούθως εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει τις εκλογές θα πρέπει να κάνει τρία πράγματα: «Να δικαιώσει τους πολίτες που τον ψήφισαν, να πάρει με το μέρος του τους ψηφοφόρους που προτίμησαν την αποχή και να πείσει και κάποιους από τους πολίτες που ψήφισαν την Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι δεδομένο ότι πρέπει να φωνάζεις για να υπερτερείς. Όμως σίγουρα πρέπει να κάνεις εμπεριστατωμένη αντιπολίτευση. Κι εμείς στα μεγάλα θέματα κάνουμε. Τώρα, αν θα πρέπει τα στελέχη μας να γίνουν καλύτερα στις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ ή η κοινοβουλευτική ομάδα να γίνει καλύτερη αυτό ναι εκεί μπορούμε να βελτιωθούμε»

Ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε να ικανοποιήσει το αίτημα μέλους από την Αίγινα για μία selfie λέγοντας αστειευόμενος: «Αφού ήρθες από την Αίγινα ασφαλώς. Δεν θα βγαίνεις selfie μόνο με τον Φλαμπουράρη». Ενώ σε ερώτημα για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πηγαίνει πάντα με τον σταυρό στον χέρι στα θέματα διαφάνειας και διαπλοκής σχολίασε: Εσύ μάλλον συμπαθείς πολύ τον Πολάκη».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ