ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Χρηματοδότηση για συντήρηση οδοποιίας στην επαρχιακή οδό Ανωγείων - οροπέδιο Νίδας

0

Στην έγκριση χρηματοδότησης ύψους 1.800.000 ευρώ προέβει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με απόφαση του Υπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή, με σκοπό την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης στην επαρχιακή οδό που συνδέει τα Ανώγεια με το οροπέδιο της Νίδας.

Συγκεκριμένα, το έργο προβλέπει την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και καθιζήσεων, κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, καθώς και ασφαλτόστρωση και διαγράμμιση σε μεγάλο τμήμα της επαρχιακής οδού.

Με γραπτή του δήλωση, ο Δήμαρχος Ανωγείων, κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έγκριση της χρηματοδότησης, χαρακτηρίζοντας το έργο ως κομβικής σημασίας παρέμβαση, που αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, με τη βοήθεια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Περιφέρειας Κρήτης, θα επιχειρηθεί μια μεγάλης κλίμακας παρέμβασης, η οποία αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τη διέλευση προς το βουνό, τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών που υποδέχεται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους ο Δήμος Ανωγείων.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου, ευχαριστώντας, τόσο τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, όσο και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη στήριξη τους και την πολύτιμη βοήθεια τους στη διαδικασία έγκρισης της χρηματοδότησης.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου Ανωγείων, κ. Σωκράτη Σ. Κεφαλογιάννη:

«Μια σημαντική παρέμβαση του ορεινού οδικού δικτύου για τα Ανώγεια, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης. Η έγκριση της χρηματοδότησης, ύψους 1.800.000 ευρώ με σκοπό την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης της οδοποιίας στην επαρχιακή οδό διασύνδεσης Ανωγείων με το οροπέδιο της Νίδας, αποτελεί κομβικής σημασίας παρέμβαση, η οποία αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή. Με τη βοήθεια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Περιφέρειας Κρήτης, η διέλευση προς το βουνό θα βελτιωθεί σημαντικά μέσα από μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση, που θα ενισχύσει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας προς το Ιδαίο Άντρο, το ορειβατικό καταφύγιο, το αστεροσκοπείο, την Ζώμινθο, και γενικά τον ορεινό πλούτο της περιοχής. Η παρέμβαση αυτή κρίθηκε αναγκαία, καθώς η παλαιότητα σε συνδυασμό με τα έντονα καιρικά φαινόμενα της περιοχής, είχαν καταπονήσει το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Ένα οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούν χιλιάδες επισκέπτες καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Θέλω να ευχαριστήσω, τόσο τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, όσο και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για την άμεση ανταπόκριση, τη στήριξη και τη πολύτιμη βοήθεια τους από τη πρώτη στιγμή στη διαδικασία έγκρισης της χρηματοδότησης. Προχωράμε, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα για τα Ανώγεια και τους συμπολίτες μας».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ