ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

CNN Turk: Οι Ελληνες ρίχνουν δακρυγόνα στα σύνορα για να διώξουν τους πρόσφυγες

0

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά τη διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου στις Καστανιές Έβρου, ύστερα από την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προωθήσει εκατοντάδες Σύρους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκατοντάδες μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, έφτασαν περπατώντας στα σύνορα για να περάσουν στην Ελλάδα μόλις έγινε γνωστή η είδηση.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία ενισχύει τις δυνάμεις της στο σημείο, όπου καταφθάνουν δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύμφωνα με το CNN Τurk, η ελληνική πλευρά έριξε δακρυγόνα σε μετανάστες στην συνοριακή πύλη Edirne Pazarkule. για να αποτρέψουν την είσοδο των προσφύγων και των μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Η δημοσιογράφος του CNN Τurk μεταδίδει ότι οι ελληνικές δυνάμεις έριξαν δακρυγόνα στους μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν την πύλη φωνάζοντας τους να γυρίσουν πίσω.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η ελληνική πλευρά δεν επιτρέπει στους μετανάστες να προχωρήσουν πέρα από την προστατευτική ζώνη και προσπαθεί να τους πείσει να τους γυρίσουν πίσω.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ