ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Mπάρα απαγόρευσης εισόδου για τα οχήματα στο Ελαφονήσι

0

Μπαίνει μπάρα απαγόρευσης εισόδου για τα οχήματα στο Ελαφονήσι. Όπως γράφει το hania.news και σε συνέχεια της από 20/01/2020 κοινής απόφασης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης, του Δήμου Κισάμου και του Δήμου Καντάνου – Σελίνου σχετικά με τα θέματα προστασίας και διαχείρισης του Ελαφονησιού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης, με τη συμμετοχή των δύο Δημάρχων Γιώργου Μυλωνάκη και Αντώνη Περράκη, του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης Πέτρου Λυμπεράκη, των επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Μανώλη Βεγλιρή και της Διεύθυνσης Δασών Χανίων Πολύμνιας Σκλαβάκη, καθώς και στελεχών όλων των παραπάνω φορέων.

Αφού ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες για την πρόθεση του Φορέα Διαχείρισης και των δύο Δήμων για την τοποθέτηση μπάρας απαγόρευσης εισόδου των οχημάτων στον πυρήνα της προστατευόμενης περιοχής, σύμφωνα με όσα προβλέπει η εγκεκριμένη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ), οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών δήλωσαν πως συμφωνούν με τη σχετική πρόταση και από την πλευρά τους προτίθενται να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Κατόπιν ανταλλαγής απόψεων, μεταξύ των συμμετεχόντων αποφασίστηκαν, από κοινού τα κάτωθι:

• Να προχωρήσει η διαδικασία τοποθέτησης της μπάρας πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου.

• Να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης. Όπως δήλωσε ο κ. Βεγλιρής, όσον αφορά στη δημιουργία χώρου στάθμευσης χωρητικότητας κάτω των 200 θέσεων, δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση, θα πραγματοποιηθεί όμως επιτόπιος έλεγχος, ο οποίος θα ακολουθείται από σχετική γνωμοδότηση από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

• Η Διεύθυνση Δασών, στο πλαίσιο του νόμου, δεσμεύεται να διευκολύνει την επιτάχυνση των διαδικασιών αρμοδιότητάς της (πράξεις αποχαρακτηρισμού) εφόσον απαιτηθούν.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος για όλα τα υπόλοιπα θέματα: πρόταση απαλλοτρίωσης, διαχείριση καντινών και ομπρελοκαθισμάτων, αναβάθμιση του οικοσυστήματος, αποβολή παράνομων εγκαταστάσεων κ.ά.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ