ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο : Δεν τίθεται θέμα μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων σε ξενοδοχείο

0

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλης Τσακαλάκης αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή την άφιξη μεταναστών και προσφύγων στο Ρέθυμνο τις τελευταίες ημέρες.

Η αναστάτωση προκλήθηκε όταν στην δημοσιότητα δόθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού η λίστα με τα καταλύματα, η λειτουργία των οποίων επιτρέπεται με απόφαση του υπουργού κ. Χάρη Θεοχάρη για τη στέγαση ατόμων ειδικών κατηγοριών. Στην λίστα περιλαμβάνεται ένα ξενοδοχείο του Ρεθύμνου στην περιοχή Τσεσμέ - Πλατανιά ενώ στις ειδικές κατηγορίες περιλαμβάνονται πρόσφυγες και μετανάστες.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του Συλλόγου Ξενοδόχων και της ιδιοκτησίας του ξενοδοχείου, η οποία διαψεύδει κατηγορηματικά την μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στο ξενοδοχειακό της συγκρότημα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μανώλη Τσακαλάκη, μας διαβεβαίωσε πως πάγια θέση είναι να μην λειτουργήσουν κλειστές δομές - ούτε καν σε ξενοδοχεία - στην Κρήτη για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, τονίζοντας πως αυτό έχει γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση. Ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο της Π.Ε. Ρεθύμνου.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λιονή μας δήλωσε, ότι αυτό, το οποίο ισχύει μέχρι σήμερα είναι η πάγια θέση της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων του νησιού για φιλοξενία προσφύγων μόνο σε σπίτια και σε καμία περίπτωση σε κλειστές δομές. "Δεν έχουμε καμία άλλη πληροφόρηση και δεν ξέρουμε να έχει γίνει καμία μεταφορά στο Ρέθυμνο" δήλωσε η καθ' ύλην αρμόδια να γνωρίζει για ένα τέτοιο θέμα.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ