ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: σε εγρήγορση οι υγειονομικές υπηρεσίες μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

0

Σε εγρήγορση έχουν τεθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες και κάθε αρμόδιος φορέας μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο Ρέθυμνο. Το γεγονός, ότι ο 58χρονος κληρικός κατοικούσε σε ένα χωριό και ήταν Εφημέριος σε άλλο, προκάλεσε συναγερμό στις Αρχές καθώς και τα δύο χωριά του Δήμου Αμαρίου είναι μικρά και με μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε προχωρημένη ηλικία.

Όπως έχει ήδη διαπιστωθεί ο 58χρονος κληρικός μετά την απαγόρευση των ακολουθιών και των Θείων Λειτουργιών δεν πήγε στην Ενορία του. Οπότε το ενδιαφέρον έχει εστιαστεί στο χωριό , όπου βρίσκεται η κατοικία του. Με το που έγινε γνωστό το γεγονός οι κάτοικοι του οικισμού ενημερώθηκαν και όλοι μένουν αυστηρά στο σπίτι έως την διαδικασία της ιχνηλάτησης, η οποία εξελίσσεται. Επίσης, η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και ο Δήμος Αμαρίου βρίσκονται σε συνεννόηση για ό,τι πρέπει να γίνει για την προστασία της τοπικής κοινωνίας και την εφαρμογή κάθε είδους προληπτικού μέτρου που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Παράλληλα, η οικογένεια του κληρικού έχει ήδη κληθεί για τις απαιτούμενες εξετάσεις αύριο το πρωί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τα αίτια που προκάλεσαν την νόσο στον ιερέα, γεγονός, στο οποίο αναμένεται να ρίξει φως η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών που είχε τις τελευταίες 14 ημέρες.

Την ίδια ώρα ο 58χρονος άνδρας νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στην ειδική πτέρυγα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Στην περίπτωση του έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ