ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιον Όρος`: Αναστέλλονται όλα τα διαμονητήρια, απαγορεύονται οι μετακινήσεις

0

Νέους περιορισμούς και απαγορεύσεις αποφάσισε στην σημερινή, κρίσιμη συνεδρίασή της η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, που είχε ως θέμα της αποφυγή εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού, καθώς οι συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων προσκυνητών και εργαζομένων φαίνεται πως δεν απέδωσαν.

Στο πλαίσιο των νέων αυστηρών μέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, αποφασίστηκε η αναστολή της ισχύος όλων των διαμονητηρίων μέχρι νεοτέρας, ενώ η είσοδος εργαζομένων ή άλλων προσώπων για ειδικό λόγο (ιατρικό ή επαγγελματικό) θα γίνεται μόνο κατόπιν αιτιολογημένου αιτήματος των Ιερών Μονών και ειδικής άδειας της Ιεράς Επιστασίας.

Η Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους θα εκδώσει άμεσα ειδική απόφαση για το θέμα, μετά από συνεννόηση που έγινε με την Ιερά Κοινότητα. Στην απόφαση θα αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά πως δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις ατόμων από Μονή σε Μονή, ενώ όσοι μοναχοί χρειάζεται να μπουν ή να βγουν στην Αθωνική Πολιτεία θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με άδεια από Μονή τους. Στην άδεια θα αναγράφεται ο λόγος της εξόδου ή της εισόδου, που θα είναι σοβαρός και δεν θα επιτρέπει αναβολή.

Οι λιγοστοί προσκυνητές που βρίσκονται αυτή την ώρα στο Περιβόλι της Παναγίας θα φύγουν σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί. «Εμείς δεν τους διώχνουμε, αλλά ήταν έτσι κι αλλιώς προγραμματισμένο να βγουν γιατί είχαν ολοκληρώσει την προσκυνηματική τους επίσκεψη. Για το καλό το δικό μας, αλλά και το δικό τους όμως είναι καλό όλοι για ένα διάστημα να μείνουμε σπίτι μας», μας έλεγαν πηγές από την Ιερά Κοινότητα.

Επιπλέον, σε συνεργασία της Ιεράς Κοινότητας με τις αρχές, έγινε απολύμανση όλων των μέσων μεταφοράς και πολλών δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων στο Άγιον Όρος. Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρουν αγιορείτες μοναχοί στο ethnos.gr, η Ιερά Κοινότητα μεριμνά για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και συμμορφώνεται στις αποφάσεις της Πολιτείας που αφορούν στο γενικό πληθυσμό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ