ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ενώ δεν έγινε ακόμα 2ο τεστ κορωνοϊού στον ιερέα παραμένουν άγνωστα τα αίτια που του προκάλεσαν την νόσο

0

Στην ειδική μονάδα που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου συνεχίζει να νοσηλεύεται ο 58χρονος κληρικός από το Αμάρι, ο οποίος προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό. Οι γιατροί παρακολουθούν στενά την κατάσταση του, η οποία κρίνεται σταθερή.

Σήμερα το πρωί παρουσίασε ελαφρύ πυρετό, χωρίς ωστόσο άλλες επιπλοκές ή προβλήματα, γεγονός, που δεν προκαλεί κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του 58χρονου προκειμένου να προσδιοριστούν τα αίτια που προκάλεσαν την ασθένεια του. Ωστόσο, από την οικογένεια του τονίζεται, ότι από την ημέρα που κηρύχθηκαν τα αυστηρά μέτρα για περιορισμό των μετακινήσεων του πληθυσμού της χώρας, ο ιερέας δεν βγήκε καθόλου από το σπίτι του παρά μόνο για να παρασταθεί σε μια κηδεία, η οποία όμως έγινε σχεδόν 18 ημέρες πριν διαπιστωθεί στον ίδιο το κρούσμα.

Θα πρέπει πάντως να τονιστεί, ότι ο 58χρονος ταλαιπωρείται χρόνια από την δερματική πάθηση Ερυσίπελας. Πρόκειται για μια λοίμωξη του δέρματος, απειλητική για την ζωή, η οποία όταν εκδηλώνεται προκαλεί πυρετό. Την Περασμένη Παρασκευή ο κληρικός πήγε στο νοσοκομείο ακριβώς γιατί είχε και πάλι τα συμπτώματα της νόσου ερυσίπελας, και είχε ανεβάσει πυρετό. Ωστόσο στο τεστ που έγινε έδειξε και τον νέο κορονωιό, για να ακολουθήσουν όσα είναι γνωστά.

Η οικογένεια του ιερέα παραμένει σε καραντίνα και στο χωριό του ο Δήμος Αμαρίου και η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου έχουν ζητήσει αυστηρή παραμονή στο σπίτι για τον πληθυσμό ενώ συνεργεία απολύμανσης  προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες για τους δημόσιους χώρους.

Υπενθυμίζεται, ότι τεστ έγινε σε όλα τα μέλη της οικογένειας του κληρικού, τα οποία βγήκαν αρνητικά στον κορωνοϊό και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Επίσης, να σημειωθεί, ότι δεύτερο τεστ, δεν κρίθηκε τελικά σκόπιμο να γίνει στην παρούσα χρονική στιγμή αλλά πρόκειται να γίνει σε χρόνο που θα κρίνουν οι γιατροί ότι χρειάζεται, ακολουθώντας την πάγια τακτική για αυτή την ασθένεια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ