ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Άγιο Όρος: Σε καραντίνα οι 50 προσκυνητές που επέβαιναν στο ίδιο καράβι με τον μοναχό

0

Οι αρχές εντόπισαν τους 50 προσκυνητές που επέβαιναν στο ίδιο καράβη με τον μοναχό που νόσησε με κορωνοϊό – Η ιχνηλάτηση έγινε μέσα από τα διαμονητήρια

Σε καραντίνα βρίσκονται οι 50 προσκυνητές που βρίσκονταν στο Άγιο Όρος και επέβαιναν στις 19 Μαρτίου στο ίδιο καράβι με τον μοναχό της Μονής Ξενοφώντος, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, μέσα από τα διαμονητήρια, οι αρχές έκαναν τη διασταύρωση των προσωπικών στοιχείων των προσκυνητών, που πραγματοποίησαν το δρομολόγιο από Ουρανούπολη προς Δάφνη και στη συνέχεια τους έθεσαν σε καραντίνα.

Ο διευθυντής του κέντρου Υγείας Αγίου Όρους (Καρυές), Κωνσταντίνος Δουκουσλής δήλωσε ότι « οι 50 επιβάτες του πλοίου που ταξίδεψαν μαζί με τον αγιορείτη μοναχό βρίσκονται σε καραντίνα και για τις επόμενες 5 ημέρες καθώς έχει παρέλθει σχεδόν ένα δεκαήμερο από το δρομολόγιο του πλοίου που ήταν στις 19 Μαρτίου».

Όπως ανέφερε, κανείς δεν παρουσίασε συμπτώματα «εκτός από τους 3 μοναχούς που ούτε δεν διαγνώστηκαν με κορωνοϊό».

Αναφορικά με τον 55χρονο μοναχό από το μοναστήρι της Ξενοφώντος που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό παραμένει σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με ήπια συμπτώματα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ