ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Και ο Γιάννης Στουρνάρας διαθέτει τον μισό μισθό του για δύο μήνες

0

Το μισό μισθό του για δύο μήνες στον ειδικό λογαριασμό για τον κορωνοϊό θα διαθέσει και ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Οπως έγινε γνωστό από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο διοικητής της πρόκειται να διαθέσει το ήμισυ της μηνιαίας αποζημίωσής του για την δράση κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ακολουθώντας την σύσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ να πράξουν κάτι ανάλογο.

Στην πρόσκληση Μητσοτάκη ανταποκρίθηκε ήδη και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία θα καταθέσει το μισό μισθό της στον ειδικό λογαριασμό.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δίνει το 50% του μισθού του

Το ήμισυ της δημαρχιακής του αποζημίωσης για δύο τουλάχιστον μήνες υπέρ του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού καταθέτει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να προσφέρουμε σε αυτήν την εθνική προσπάθεια», δήλωσε ο κ.Ζέρβας προσθέτοντας πως η «πράξη αυτή είναι συμβολική αλλά και ουσιαστική».

Συντάσσεται και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός

Επίσης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει το 50% του μισθού του τους επόμενους δυο μήνες για τις ανάγκες των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Αγοραστός ανέφερε στο μήνυμά του: «Τάσσομαι έμπρακτα υπέρ της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεισφέρει στη μάχη κατά του κορωνοιού. Για αυτό προσφέρω το 50% του μισθού μου, τους επόμενους 2 μήνες, στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ