ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Πέντε πράγματα στο σπίτι που σου δημιουργούν άγχος

0

Η διακόσμηση του σπιτιού παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του ανθρώπου. Μην ξεχνάς πως το σπίτι είναι και το καταφύγιό σου, το μέρος που σε χαλαρώνει και σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια.

Ωστόσο, η διακόσμησή του είναι αρκετή να σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα, αλλά και το αντίθετο. Να σου δημιουργεί άγχος, χωρίς κιόλας να το καταλαβαίνεις. Μάλιστα, λένε οι ειδικοί υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα αντικείμενα ή σημεία του χώρου, τα οποία σου προκαλούν άγχος.

Δες ποια είναι αυτά:

Το κινητό δίπλα στο κρεβάτι

Πέρα από το γεγονός ότι δεν είναι υγιές να έχεις δίπλα σου το κινητό στο κρεβάτι, είναι και ένας παράγοντας άγχους. Το κινητό είναι το πρώτο πράγμα που ψάχνεις το πρωί που ξυπνάς και το τελευταίο που κοιτάς πριν πέσεις για ύπνο. Ακόμη και κάποιες συνήθειες, όπως το να χαζεύεις στα social media υποσυνείδητα μπορεί να σε αγχώσουν. Όπως, επίσης και τα μέιλ που αφορούν την εργασία σου.

Το ρολόι

Δε λέμε να μην έχετε ρολόι στο σπίτι, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι καλό να μην το έχετε σε εμφανές σημείο, ώστε το μάτι σας να πηγαίνει συνεχώς σε αυτό. Γιατί, χωρίς να το καταλάβετε ο χρόνος σάς δημιουργεί άγχος.

Η στοίβα χαρτιών στο γραφείο

Όσο τακτοποιημένο και αν έχετε το γραφείο σας, αν σε αυτό έχετε πάνω μια στοίβα με χαρτιά, είναι μία εικόνα αρκετά αγχωτική.

Το χρώμα του τοίχου

Το χρώμα είναι σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης και της συνολικής ατμόσφαιρας. Έχει σημασία να επιλέξεις χρώματα που πραγματικά σου αρέσουν, αλλά και χρώματα που να σε χαλαρώνουν. Απόφυγε τα έντονα χρώματα και προτίμησε τα πιο παλ.

Κορνίζες

Όλοι έχουμε στο σπίτι κορνίζες με φωτογραφίες οικογενειακές ή προσωπικές τωρινές ή από τα παλιά. Αλλά μην το παρακάνετε. Αν ο χώρος σου είναι υπερφορτωμένος θα δημιουργηθεί οπτικό χάος και το μυαλό σου θα αναγκαστεί να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο πληροφοριών, κάτι που δημιουργεί άγχος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ