ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σ. ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗΣ - Αίτημα στο Δ.Σ. για απαλλαγή των επιχειρήσεων από τέλη κοινόχρηστων χώρων, καθαριότητας και φωτισμού λόγω περιοριστικών μέτρων

0

ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 37 παρ. 8-9 ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ 20/03/20

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20 Μαρτίου 2020 με τίτλο

« Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης»:

Α) Στο άρθρο 37 παρ. 8 προβλέπεται ότι με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά την λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση του παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α΄ 171) μπορεί να απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.

Β) Στο άρθρο 37 παρ. 9 προβλέπεται ότι με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν την λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 μπορεί να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν.25/1975 (Α΄ 74) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.

Παρακαλώ όπως συμπεριληφθεί στα θέματα του δημοτικού συμβουλίου της 24/03/2020 ή του επόμενου δημοτικού συμβουλίου η λήψη απόφασης για τα δύο αυτά σημαντικά θέματα που θα ανακουφίσουν οικονομικά μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας στην δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνουμε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ