ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Οι ομαδικοί τάφοι στη Νέα Υόρκη είναι ό,τι πιο δυστοπικό θα δούμε σήμερα

0

Εικόνες που σε καιρό ειρήνης δεν περίμενε κανείς ότι θα αντικρίζαμε, ειδικά στον Δυτικό Κόσμο. Εικόνες που από το βράδυ της Πέμπτης 9/4 κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, δημιουργώντας ένα δυστοπικό και αποκρουστικό συναίσθημα, μαζί. Η Νέα Υόρκη ανοίγει ομαδικούς τάφους για να θάψει τους νεκρούς της, τους περισσότερους από 7.000 νεκρούς της, χτυπημένους από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα δίκτυα, οι τοπικές Αρχές προσέλαβαν με σύμβαση εργάτες, οι οποίοι θα ανοίξουν τους ομαδικούς τάφους στο νησί «Hart Island», καθώς η Πολιτεία σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ νεκρών μετά το άλλο, κάθε ημέρα επί τρεις ημέρες. Η συγκεκριμένη τοποθεσία, από τον 19ο αιώνα, χρησιμεύει ως τόπος ενταφιασμού ανθρώπων των οποίων οι συγγενείς παραμένουν άγνωστοι ή που δεν δύνανται οικονομικά να αναλάβουν την κηδεία τους.

Κι ενώ τη διαδικασία της ταφής των νεκρών στο Hart Island μέχρι πρότινος αναλάμβαναν κρατούμενοι φυλακών έναντι μικρής αμοιβής, πλέον, οι αυξημένες ανάγκες για τάφους λόγω του μεγάλου αριθμού των νεκρών, οδήγησαν την Πολιτεία να προσλάβει εργάτες. Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί: ο Jason Kersten, εκπρόσωπος της Πολιτείας, δήλωσε ότι θάβονται περίπου δύο ντουζίνες σοροί την ημέρα, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Πριν από την ταφή, τα νεκρά σώματα τοποθετούνται σε λευκές σακούλες και στη συνέχεια σε φέρετρα φτιαγμένα από πεύκο. Το όνομα του κάθε θανόντος αναγράφεται με μεγάλα γράμματα πάνω στο φέρετρό του, για την περίπτωση που παραστεί η ανάγκη να βρεθεί σε επόμενο χρόνο. Όλο αυτό το σκηνικό γίνεται ακόμη πιο αποκρουστικό αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ταφές αυτές γίνονται χωρίς κανενός είδους συναισθηματισμό, κανένα «αντίο» από τους συγγενείς που δεν μπορούν να παρευρεθούν λόγων των μέτρων «κοινωνικής απόστασης» που πρέπει να τηρούνται.

Μέσα σε όλη αυτή την αποκαρδιωτική εικόνα, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης προσπαθεί να γεμίσει με θάρρους τους πολίτες, δηλώνοντας πως ο αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία κινήθηκε πτωτικά, στους 200, για 2η συνεχόμενη ημέρα και σημείωσε πως αυτό είναι ένα σημάδι ότι τα μέτρα περιορισμού αποδίδουν.

Ωστόσο, είπε πως η πανδημία αυτή είναι μια «σιωπηλή έκρηξη, που διαπερνά την κοινωνία με την ίδια ταχύτητα και το ίδιο κακό» όπως και στην 11η Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, η πραγματικότητα τον επιβεβαιώνει.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ