ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Διανομή κατ’ οίκον φαρμάκων υψηλού κόστους σε χρόνια πάσχοντες και ηλικιωμένους από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης

0

Με πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνης και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Κοινωνικής  Προστασίας & Παιδείας Δ.ρ. Άννας Ελευθεριάδου – Γκίκα, παρέχεται πλέον η δυνατότητα κατ’ οίκον παράδοσης  φαρμάκων  υψηλού κόστους, σε ασθενείς συμπολίτες μας.

Διαπιστώνοντας, ιδίοις όμμασι, την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πάσχοντες για να προμηθευτούν από τα γραφεία του ΕΟΠΠΥ την αναγκαία για την υγεία τους φαρμακευτική αγωγή, ακόμη και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες όπως αυτές των προηγούμενων ημερών, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης συμφώνησε με τον ΕΟΠΠΥ για όσους το επιθυμούν από αυτούς, να παραλαμβάνει τα φάρμακα και να τους τα παραδίδει στο δικό τους χώρο, προστατεύοντας τους κατ’ αυτόν τον τρόπο και από τον κίνδυνο της πανδημίας.

Καλούνται λοιπόν οι συμπολίτες που κάνουν χρήση ειδικών φαρμάκων υψηλού κόστους και θέλουν τη βοήθεια αυτή, να επικοινωνούν με τους Σταθμούς Βοήθειας του Δήμου Ρεθύμνης προκειμένου να συνεννοηθούν για τη διαδικασία  παραλαβής των φαρμάκων τους.   Υπενθυμίζονται τα τηλ επικοινωνίας:

  • Γραμμή Βοήθειας (διαθέσιμη Δευτέρα - Κυριακή, από τις 8 το πρωϊ έως τις 8 το βράδυ): Τηλ: 28310 55243
  • Σταθμοί Βοήθειας: (διαθέσιμοι από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι) :
  • «Σταθμός Βοήθειας Α” (για τους κατοίκους Παλιάς Πόλης):

Σταθμός του “Βοήθεια στο Σπίτι” - Οδός Βερνάδου 12 (δίπλα στο «Σπίτι Πολιτισμού») Τηλ. 28310 51199

 

  • “Σταθμός Βοήθειας Β”(για τους κατοίκους νέας πόλης και δυτικών προαστίων): Κεντρικό ΚΑΠΗ - Οδός Μοάτσου  2

           Τηλ. 28310 27800

 

  • “Σταθμός Βοήθειας Γ” (για τους κατοίκους ανατολικών προαστίων):

ΚΑΠΗ  Περιβολίων – Μισιρίων.   Οδός Εμμ Παχλά 142

          Τηλ. 28310 26070

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης, βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των συνανθρώπων μας, πρόθυμη ν’ ανταποκριθεί με όσα μέσα διαθέτει στα αιτήματα και τις ανάγκες τους. Όλοι οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (χρόνιοι πάσχοντες, ηλικιωμένοι χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον) μπορούν να απευθύνονται  στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας και τις δομές  για να αιτηθούν βοήθειας  και θα τους παρασχεθεί με αμεσότητα και προθυμία από τα στελέχη της Υπηρεσίας .

Τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας παραμένουν στην πρώτη γραμμή, για την κάλυψη των αναγκών πρωτίστως των πασχόντων και μη αυτοεξυπηρετούμενων  συνανθρώπων μας, ειδικά τη δύσκολη τούτη συγκυρία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ