ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εφαρμογές τηλεδιάσκεψης έκαναν ρεκόρ σε downloads

0

Google Hangouts Meet, Microsoft Teams, Zoom Cloud Meetings κι άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι χρήστες που εργάζονται από το σπίτι, είχαν 62 εκατομμύρια downloads σε μία εβδομάδα.

Η ζήτηση για εφαρμογές που προσφέρουν εργαλεία συνεργασίας αλλά και βίντεο-συζητήσεις, έχει αυξηθεί κατακόρυφα λόγω κορωνοϊού, τόσο για χρήστες που εργάζονται από το σπίτι όσο και για αυτούς που θέλουν να μιλήσουν με φίλους και συγγενείς. Σύμφωνα με αναφορά του App Annie, ο Μάρτιος ήταν μήνας ρεκόρ.

Μεταξύ 14 και 21 Μαρτίου, οι εφαρμογές με χαρακτήρα business είχαν περισσότερα από 62 εκατομμύρια downloads, αφού όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι κάνουν τη μετάβαση στην τηλε-εργασία. Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, τα Apple App Store και Google Play Store είδαν αύξηση που έφτασε το 45%. Το App Annie επισημαίνει επίσης πως αυτού του είδους οι εφαρμογές, είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες εφαρμογών.

Στη μεγάλη αυτή αύξηση του Μαρτίου έχουν συνεισφέρει κατά μεγάλο βαθμό τα Google Hangouts Meet, Microsoft Teams και Zoom Cloud Meetings. Βάζοντας κάτω τους αριθμούς, το Zoom «κατεβαίνει» 14 φορές περισσότερο κατά μέσο όρο μέσα στην εβδομάδα σε σύγκριση με το τελευταίο τετράμηνο του 2019. Πιο συγκεκριμένα, στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει 20 φορές περισσότερα downloads, στη Γαλλία 22 φορές περισσότερα, στη Γερμανία 17 φορές περισσότερα, 27 φορές υψηλότερα στην Ισπανία ενώ στην Ιταλία τα downloads έχουν εκτοξευτεί έως και 55 φορές επάνω.

Το Hangouts Meet της Google επίσης έχει μεγάλη αύξηση στα downloads σε σύγκριση με το προηγούμενο τετράμηνο. Στην Ισπανία οι λήψεις έχουν αυξηθεί κατά 64 φορές ενώ στην Ιταλία τα downloads έχουν αυξηθεί κατά 140 φορές. Την ίδια στιγμή το Microsoft Teams βλέπει και αυτό τη μεγαλύτερή του αύξηση στην Ιταλία, με 30 φορές περισσότερα downloads.

Όσο περνάνε οι μέρες, οι ανάγκες για να έρθει ο ένας πιο κοντά στον άλλο θα αυξάνονται, είτε μιλάμε για εργασία είτε για συνομιλίες με φίλους. Μάλιστα, όταν σου δίνεται η δυνατότητα να συνομιλείς με κάποιον με εικόνα και ήχο, νιώθεις ότι πραγματικά μειώνονται οι αποστάσεις ενώ ταυτόχρονα μπορείς να δεις ανθρώπους που νοιάζεσαι ζωντανά. Και στην περίπτωση που μιλάμε για τηλε-εργασία, η συνεργασία μεταξύ συναδέλφων για την προτεραιοποίηση των project, είναι ζωτικής σημασίας για μία επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση και για οποιοδήποτε λόγο κάποιος χρησιμοποιεί τις παραπάνω εφαρμογές, δεν θα μας έκανε εντύπωση τα νούμερα να αυξάνονταν ακόμη περισσότερο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ