ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΚΕΚΑΠΕΡ: Ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης

0

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) ενημερώνει τους ωφελούμενους  της  δράσης:

«ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 6 ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΔ ΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ» ότι συμμετέχει στο μητρώο παρόχων κατάρτισης ως το μοναδικό δημόσιο ΚΔΒΜ2 της Π.Ε. Ρεθύμνης.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση έχουν όλοι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, σύμφωνα με τον οριζόμενο από το ΥΠΟΙΚ κύριο ΚΑΔ της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας:

  • Δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, καθώς και οι ασκούμενοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές
  • Μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων
  • Οικονομολόγοι/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως
  • Εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων
  • Ιατροί όλων των ειδικοτήτων
  • Ερευνητές ανεξαρτήτως ερευνητικού κλάδου.

Οι ωφελούμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στην παρούσα δράση θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή σε αυτήν, επιλέγοντας υποχρεωτικά ανάμεσα στις εξής εναλλακτικές διαδικασίες:

  1. Να συμπληρώσει και να υποβάλει ο ίδιος σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτει, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (https://elearning.yeka.gr ), τη φόρμα «Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής». Η προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ωφελουμένων με τη διαδικασία 1, αρχίζει την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Πέμπτη 16 Απριλίου και ώρα 23:59, ή
  2. Να εξουσιοδοτήσει μέσω τυποποιημένης εξουσιοδότησης απευθείας τον πάροχο κατάρτισης της επιλογής του. Η προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ωφελουμένων με τη διαδικασία 2, αρχίζει από Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Δευτέρα 20 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00.

Το πρόγραμμα κατάρτισης των ωφελουμένων αφορά σε δέκα προσδιορισμένα αντικείμενα κατάρτισης που οδηγούν σε πιστοποίηση ως αυτά ορίζονται στην παρούσα στο παράρτημα IX. Περιλαμβάνει αποκλειστικά θεωρητικό μέρος της επαγγελματικής κατάρτισης των ωφελουμένων, συνολικής διάρκειας 100 ωρών, το οποίο διενεργείται κατ΄ αποκλειστικότητα με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης. Ειδικότερα τα αντικείμενα είναι:

  1. Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO)
  2. Δημόσιοι Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί
  3. Ηλεκτρονικό Εμπόριο-Ηλεκτρονικές Συναλλαγές με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία
  4. Βασικές Ψηφιακές Δεξιότητες σε λογισμικά της πλέον πρόσφατης περιόδου
  5. Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές/ Ψηφιακή υπογραφή - Ψηφιακά πιστοποιητικά – Ψηφιακή ανταπόκριση με το δημόσιο/ Τηλεργασία & Τηλεδιάσκεψη
  6. Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων (SMART BUILDINGS)
  7. Διαχείριση έργων & Διαδικτυακή Συνεργασία
  8. Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον
  9. Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας
  10. Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Marketing) με σύγχρονα εργαλεία και Mobile εφαρμογές

Κάθε ωφελούμενος δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, συνολικής αξίας εξακοσίων ευρώ (600€). Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί ως ακολούθως: α) προκαταβολή τετρακοσίων ευρώ (400€) μετά την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης και β) υπόλοιπο εκπαιδευτικού επιδόματος διακοσίων ευρώ (200€) με την ενημέρωση του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ (https://elearning.yeka.gr ) από τον πάροχο κατάρτισης ότι ολοκλήρωσε το πρόγραμμα κατάρτισης.

Αναλυτικότερες πληροφορίες οι ωφελούμενοι της παραπάνω δράσης μπορούν να αντλήσουν από την ιστοσελίδα του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (www.kekaper.gr), και στα τηλέφωνα: 28310 40050-52-53.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ